Проблем 530i Автоматични скорости

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Проблем 530i Автоматични скорости

Мнение от sajonara » 28 Юли 2011, 17:22

Проблема се състои в това че при агресивно каране автомата започва да удря при връщането на скороти или от 3 на 2 или от 4 на 3, всеки път е различно. Една от редовни грешки които ми записва е CHECK GEAR SIMPTOM. Смених две скоростни кутии и при всичките се появява този проблем при агресивни каране (поне 10-15 минути). Майстора който ми ремонотира по принцип автоматите ми каза да търся проблема в двигателя. Та въпроса ми е кои модули комуникират и оказват ефект върку работата на автомата. Майстора препоръча да си проверя дросела и дебитомера. На диаг. си работят нормално и не записват грешки. Но има нещо което незнам дали оказва ефект-при смяна на катализатори с резонатори изпускат от заварките ,ламбда сондите се шашкат и свети чека. Греките са catalist convert efficient lambda bank-1 и lambda bank-2. Но едвали оказват ефект върху автомата,сащото сондите работят. И да споделя че сложих последния софтуер на БМВ на DME,EGS,... След като сложих софта колата работеше добре около два дни и после пак същия проблем. Някакви идеи? Колата е БМВ 530i м54 б30, 09,2000г.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Re: Проблем 530i Автоматични скорости

Мнение от dobromir » 28 Юли 2011, 18:19

Съмняваме колега проблемът да идва от мотора мисля че е от кутията ще следя темата как се развива че ми стана интересно какво ще излезе успех :)

Назад към E39