шпрей за климатик начин на употреба

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: шпрей за климатик начин на употреба

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Юли 2011, 13:40

SteveSR написа:Аз ползвах същия срей, обаче го напърсках през дупките за температурните датчици на централните духалки.
Изображение
Сваля се радиото и зад него се виждат двата датчика, дърпаш, пръскаш през дупките и връщаш датчиците обратно. За сега съм доволен, ефект определено има.

Колега според схемата най добре да се пръска през таралежа, директно върху охладителя, защото ми се струва че ти си пръскал отоплителя през дупките :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0D
Детайли за колата: E70 4.0D '12

Мнение от SteveSR » 06 Юли 2011, 19:48

Ivo_Borisov написа:
SteveSR написа:Аз ползвах същия срей, обаче го напърсках през дупките за температурните датчици на централните духалки.

Сваля се радиото и зад него се виждат двата датчика, дърпаш, пръскаш през дупките и връщаш датчиците обратно. За сега съм доволен, ефект определено има.

Колега според схемата най добре да се пръска през таралежа, директно върху охладителя, защото ми се струва че ти си пръскал отоплителя през дупките :roll:

Възможно е колега, просто бях изкарал радиото, видях възможност и пръсках :D
SteveSR
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 11 Юли 2011, 13:15

Вчера пръсках с една пяна. С маркучето в комплекта бръкнах отпред през всмукателите и през турбините. Ефект има - огромен.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 11 Юли 2011, 14:08

Колега от къде го взе тоя спрей я раздуй да чуем ? :roll:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530DA '99

Мнение от Ivailo28 » 11 Юли 2011, 15:15

Бриколаж, практикер и предполагам във всяка голяма верига. 13,50 лв. е и не знам защо разпробивате, разглобявате и толкова главоболия. Както каза колегата отпред където са филтрите на климатика само сваляте въздуховода, половината от едната страна другата половина от другата, чакате 30 мин. и след това мирише на пролет.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 11 Юли 2011, 16:30

Ivailo28 написа:Бриколаж, практикер и предполагам във всяка голяма верига. 13,50 лв. е и не знам защо разпробивате, разглобявате и толкова главоболия. Както каза колегата отпред където са филтрите на климатика само сваляте въздуховода, половината от едната страна другата половина от другата, чакате 30 мин. и след това мирише на пролет.

:yes:

Може да не съм се изразил правилно, но направих същото като колегата. Махнах въздуховода от филтрите до купето. От там наврях маркучето през турбинката и пръсках (като се бръкне с ръка и се усеща къде е турбината и как да се бръкне надолу през нея). Спрейове има различни. Аз си взех от Карфур за 12,50 400мл. Има и в Кауфланд и във всеки голям самоуважаващ се хипермаркет. :)

П.С. Турбините са 2 (шофьорска и пасажерска).
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

Предишна

Назад към E39