смяна предни дискове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Re: смяна предни дискове

Мнение от cls6666 » 26 Окт 2010, 20:36

аз карам някакви чешки или словашки дискове (не съм сигурен точно ),но бяха около 140 лв. двата и накладки на полска фирма -40 лв.но вече почти 20 000км. са ок
имам негативи относно повечето известни марки(феродо,трв и прочее)и реших да рискувам-мое мнение доволен съм ,даже бих си сменил и задните с такива
за сравнение имам приятел който кара маркови накладки за 80 и нещо лева и скоро ги видях на ''желязо'' а не кара спира въобще агресивно -говорим за около 10 000 км, не ме нападайте не съм спестил от качеството за пари , но риска от ментета е по малък
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 26 Окт 2010, 20:59

Колега според мен на нови дискове се слагат нови накладки. Ако са били толкова зле дисковетв, че се налага смяна, защо си сложил скъпи накладки?
По темата - сваляш само двта болта на спирачния апарат и го махаш настрани. Може да не разглобяваш нищо.
Не искам много, искам всичко!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 26 Окт 2010, 23:01

Коеги възможно ли е от накалдки за смяна да свети АБС-а смених преден десен датчик ... В сериза ми казаха , че накладката била за смяна , обаче в другия сервиз ми казаха да карам докато не ми "грейне" лампата за спирачките ... ? Как мислите ... Може ли от накладката да свети абс-а ... ако си е заминал датчика на наклатките евентуално ...?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 27 Окт 2010, 6:47

не неможе да ти свети АБС-а от накладки и от тоя сервиз в който са ти казали да чакаш да светне лампа ги питай ако е окъсен датчика кога точно ще ти светне лампата ако феродото по накладките е на привършване сменяй ги (заедно с датчика за препоръчване)
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 27 Окт 2010, 13:03

TDS-power написа:Междудругото има ли ляв и десен диск,не откривам разлика? :dunno:

...миналата седмица сложих нови дискове АТЕ на мойта и случайно се зачетох в упътването и там пише да се внимава за ляв и десен при някои модели ! Явно има наклон на лопатките за охлаждане при някои модели и трябва да се внимава .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 04 Юли 2011, 19:24

TDS-power написа:D E L E T E !!@!

:mhihi:

Предишна

Назад към E39