Въпрос за моментен разходомер
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Въпрос за моментен разходомер
Здравейте, колеги!
Притежавам колата от подписа от месец и все още я опознавам. От няколко дни забелязвам, че като изключа от скорост и се движа по инерция, стрелката не се връща веднага на 0, а остава известно време на 4 - 5 и след няколко секунди се занулява. В други моменти пък от 4 - 5 тръгва към 10 и след това се занулява,пак освободена от скорост и по инерция.Виждал съм този "феномен" и като съм спрял на кръстовище и съм освободил от скорост. При завой или спирачка по инерция пак тръгва надясно, но според мен си е нормално. Прави го и на студен, и на топъл двигател. Не съм усетил повишаване в разхода на гориво.
Та въпроса ми е към разбиращите - това нормално ли е или трябва да се притеснявам? Ако не е, каква може да е причината? Преди 10 дни съм бил на диагностика и не ми отчити грешки. А може ли да е от газовия инжекцион?
В търсачката нищо не открих по този ми въпрос.
Предварително благодаря на отзовалите се!
Притежавам колата от подписа от месец и все още я опознавам. От няколко дни забелязвам, че като изключа от скорост и се движа по инерция, стрелката не се връща веднага на 0, а остава известно време на 4 - 5 и след няколко секунди се занулява. В други моменти пък от 4 - 5 тръгва към 10 и след това се занулява,пак освободена от скорост и по инерция.Виждал съм този "феномен" и като съм спрял на кръстовище и съм освободил от скорост. При завой или спирачка по инерция пак тръгва надясно, но според мен си е нормално. Прави го и на студен, и на топъл двигател. Не съм усетил повишаване в разхода на гориво.
Та въпроса ми е към разбиращите - това нормално ли е или трябва да се притеснявам? Ако не е, каква може да е причината? Преди 10 дни съм бил на диагностика и не ми отчити грешки. А може ли да е от газовия инжекцион?
В търсачката нищо не открих по този ми въпрос.
Предварително благодаря на отзовалите се!
Re: Въпрос за моментен разходомер
mishoval написа: А може ли да е от газовия инжекцион
споко,така си е,мести се от време на време стрелката,в повечето случай към 20/100

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Колега, тя като върви по инерция изключена от скорост пак си харчи, макар и малко. Пробвай да пуснеш газта когато си на скорост. Тогава трябва да се върне на нулата стрелката, защото спира подаването на гориво. 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
нормално е колега,така си се меси нагоре-надолу при ускорение и спиране.
и още нещо интересно съм забелязал: отчита вярно винаги, докато бордовия компютър за среден разход се бърка.
на мен например ми се обърка разхода по компютър като карам двигател 2.8 с дебитомер от 2.0 - слезна на 7-7.5, докато стрелката на моментния на дълъг път с постоянна скорост 120-130 ми седи залепена някъде малко над 8, което е и средния ми разход, изчислен по заредени литри делено на изминати километри.
и още нещо интересно съм забелязал: отчита вярно винаги, докато бордовия компютър за среден разход се бърка.
на мен например ми се обърка разхода по компютър като карам двигател 2.8 с дебитомер от 2.0 - слезна на 7-7.5, докато стрелката на моментния на дълъг път с постоянна скорост 120-130 ми седи залепена някъде малко над 8, което е и средния ми разход, изчислен по заредени литри делено на изминати километри.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Alexch написа:Колега, тя като върви по инерция изключена от скорост пак си харчи, макар и малко. Пробвай да пуснеш газта когато си на скорост. Тогава трябва да се върне на нулата стрелката, защото спира подаването на гориво.

meha написа:mishoval написа: А може ли да е от газовия инжекцион
споко,така си е,мести се от време на време стрелката,в повечето случай към 20/100
Баш па 20

Моята съм я научил да го души бензина

ivoo написа:Моята съм я научил да го души бензина
Абе с изкл DSC,трудно се постига това,ако ме разбираш

8 мнения
• Страница 1 от 1