Имам някои проблеми по електрониката (предполагам)!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Честито разрешение на проблема
.
Най-вероятно става въпрос за датчика на дроселовата клапа или по-точно за вторичния такъв - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 - ето тук на схемата, доколкото виждам, нашите коли даже са с две дроселови клапи (ако не се лъжа от схемата), тая първата е за ASC-то, а датчика на нея е един прост потенциометър, който според положението на клапата подава различно напрежение на компютъра. Понякога решението е просто, стига майстора да е с необходимите познания.

Най-вероятно става въпрос за датчика на дроселовата клапа или по-точно за вторичния такъв - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 - ето тук на схемата, доколкото виждам, нашите коли даже са с две дроселови клапи (ако не се лъжа от схемата), тая първата е за ASC-то, а датчика на нея е един прост потенциометър, който според положението на клапата подава различно напрежение на компютъра. Понякога решението е просто, стига майстора да е с необходимите познания.

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
badsharki написа:Честито разрешение на проблема.

- kosta75
- Потребител
-
- Кара: 530d
Re: Имам някои проблеми по електрониката (предполагам)!?
аз карам е39 525д common rail мотора и имам същия проблем свети асц абс и аирбега и като за капак никаде не могат да направят диагностика ходих каде ли не и в оторизирания сервис и още на незнам колко 'майстори" иматели ли идея каде могат да закачат на комп. ще ви бъда много благодарен
- mitkosekurit
-
-
- Кара: E 39,34
- Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
- Детайли за колата: 0896863663
Пич направо се смях с глас какви неволи ти се случват но най вероятно abs лампата пак ще ти светне а ако искаш квалифицирана диагностика виж в форума за сервиза на Рашо Ауто и отивай там. 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
kosta75 написа:аз карам е39 525д common rail мотора и имам същия проблем свети асц абс и аирбега и като за капак никаде не могат да направят диагностика ходих каде ли не и в оторизирания сервис и още на незнам колко 'майстори" иматели ли идея каде могат да закачат на комп. ще ви бъда много благодарен
Провери си под краката дали е мокро, надигни мокета, под него има един дебел пресован дунапрен, провери го него дали е мокър, ако можеш даже отчупи парче и виж между него и ламарината, там има една букса на която се връзва основния кабел за диагностиката. На една фейсова 5-ца направо се беше разяла буксата от влагата - свързахме кабелите и диагностиката си тръгва без проблем

- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
колега и на мен ми се случи това да духа само от моята страна топло на празен ход а когато подам газ почва и от другата. колата ми е добра обезвъздушена,но имах проблем с акумулатора след смяната му не съм имал никакви проблеми. Успех дано съм ти бил полезен
- komnev
- Потребител
-
- Детайли за колата: хубавица, ама със характер :P
Здравейте, колеги
не знам дали трябва тук да пиша но...... Колата е Е39 520
Преди две седмици сложих ГИ след като си взех колата от сервиза ( сервиза е във Варна ) ми казаха, че трябва да мина поне 200 км за да може да се настрои. Наложи ми се да пътувам да София веднага и с изненада останових , разхода и е около 11/100 газ. На връшане от Софето ми светна ASC, ABS, скоростомера и дебитомера отказаха, което е нормално защото всичко се контролира от датчика на ABS ( до колкото знам ), но колата взе да гасне на всяко изключване от скорост и на газ и на бензин. Веднага цъфнах във сервиза. Диагностика и излязоха сензор на разпределителен вал и ламбди сонди. Последва смяна сензорът на разпр вал. Диагностика. Няма грешки.Настроика на ГИ. Промяна никаква освен разход на газ 16/100 извън града. Пак в сервиза. Последва смяна Vanos, свещи,една кощница пари и пак резултат никакъв. След едноседмичен престой във сервиза си я взех и сега се чудя от къде да започвам . Извинявам се забравих да кажа че ASC и ABS си изгаснаха сами както си и светнаха, но сега виждам че може да има връзка с неравномерната работа на празен ход и гасненето по светофарите !!!Разход на газ извън града 15/100 след смяна Vanos. Моля за помощ.
Преди две седмици сложих ГИ след като си взех колата от сервиза ( сервиза е във Варна ) ми казаха, че трябва да мина поне 200 км за да може да се настрои. Наложи ми се да пътувам да София веднага и с изненада останових , разхода и е около 11/100 газ. На връшане от Софето ми светна ASC, ABS, скоростомера и дебитомера отказаха, което е нормално защото всичко се контролира от датчика на ABS ( до колкото знам ), но колата взе да гасне на всяко изключване от скорост и на газ и на бензин. Веднага цъфнах във сервиза. Диагностика и излязоха сензор на разпределителен вал и ламбди сонди. Последва смяна сензорът на разпр вал. Диагностика. Няма грешки.Настроика на ГИ. Промяна никаква освен разход на газ 16/100 извън града. Пак в сервиза. Последва смяна Vanos, свещи,една кощница пари и пак резултат никакъв. След едноседмичен престой във сервиза си я взех и сега се чудя от къде да започвам . Извинявам се забравих да кажа че ASC и ABS си изгаснаха сами както си и светнаха, но сега виждам че може да има връзка с неравномерната работа на празен ход и гасненето по светофарите !!!Разход на газ извън града 15/100 след смяна Vanos. Моля за помощ.
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
komnev написа:Здравейте, колеги
Колега, би ли споделил къде във Варна е този сервиз, че направо...
- komnev
- Потребител
-
- Детайли за колата: хубавица, ама със характер :P
не искам да казвам името на сервиза
само ще ви кажа,че са официални представители на Simgaz за Варна !!!

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2