2 букси за диагностика в е39?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520и м52 б20 ту 1999/11

2 букси за диагностика в е39?!?

Мнение от georgieva » 09 Апр 2011, 4:45

Кръглата под капака 20 пин-овата я знаем, а тази 16 пин-овата вътре в колата от лявата страна на волана в рафтчето, за какво е? ОДБ2? зашо трябва да си купувам преходник от 16 към 20 пин-ова букса, щом ги имам и 2те букси? Някой може ли да ме светне с тея букси какъв е филма?

Потребител
Аватар
Кара: Е39 523i Touring

Re: 2 букси за диагностика в е39?!?

Мнение от ERNEST » 09 Апр 2011, 10:19

може да ползваш и двете букси която ти е по-удобна, колите малко преди фейса са снабдени с 2-те ;)
Във Форума на ФОРД има 2 теми - ПРОБЛЕМИ и ПРОДАВА!!!

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо
При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 09 Апр 2011, 15:41

Привет! Принципно би трябвало да можеш да си диагностицираш през 16-пиновата, след като я имаш, но колеги пишат, че при наличието на двете е желателно да се използва 20-ката в двигателния отсег. Мисля имаше някакви проблеми при свързването/разпознаването, но не съм много сигурен. Иначе темата СОФТУЕР в Е46 подфорума е доста изчерпателна и полезна, само е "малко" дългичка :mhihi:
Опитай да се свържеш през 16-ката, а ако не стане си купи и преходника. Той поне е доста по-евтин. Успех! Удоволствието да си бърникаш колата и софтуерно е несравнимо :)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Апр 2011, 17:53

Колата е от времето на прехода :) на 16 пиновата букса по всяка вероятност не са закачени всички модули, на 20 пиновата са.

ПС: Мисля, че двигателя не е закачен на 16 пиновата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520и м52 б20 ту 1999/11

Мнение от georgieva » 11 Апр 2011, 7:11

spacepl написа:Колата е от времето на прехода :) на 16 пиновата букса по всяка вероятност не са закачени всички модули, на 20 пиновата са.

ако има значение: колата ми е от септември 1999 и до като четях из всички форуми по този въпрос установих, че тази ОДБ2 букса на някои е39тки не е точно в рафтченцето от ляво на волана, а даже под него... на по .. видно място (на по малко "декоративно"), но пак сочеща на долу.
А ако това което казваш е истина (понеже модераторите не ти правят забележка относно какви неща пишеш) значи си е голямо разочарование от тази марка. Как е възможно такава простутия? Да може нещо да бъде направено, да не коства нищо, да трябва да е било направено и да не е?!? според мен по съм склонна да вярвам в инжинерната мисъл на тези от БМВ от колкото на такъв... парадокс. И все пак.. ако това е вярно.. дали няма значение къде точно ми е буксата да се определи ... в ко етап от този "преход" ми е колата, понеже до колкото знам... е една от последните произведени 520ки с 2литров двигател, даже съм с двоен ванос, и че такъв двигател има даже на е46. М52 Б20 ТУ ако го пиша правилно... Просто.. голяма липса на логика ми се струва да е така :ССС "пепел ти на езика" както се казва :П

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Апр 2011, 11:21

spacepl написа:Колата е от времето на прехода :) на 16 пиновата букса по всяка вероятност не са закачени всички модули, на 20 пиновата са.

Имам един приятел с 525Д, на неговата кола има само ОБД2, в моторния отсек няма 20 пиновата букса. Дали си е така или са му я "тунинговали" :mhihi: Иначе с диса влизам и се свързвам със всички модули, без проблем и с ДДЕ.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 11 Апр 2011, 11:51

Ако е само с ОБД2 се ползва тя естествено, ако с ОБД и ОБД2 тогава се ползва ОБД (кръглата)

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 11 Апр 2011, 12:22

georgieva написа:ако има значение: колата ми е от септември 1999 и до като четях из всички форуми по този въпрос установих, че тази ОДБ2 букса на някои е39тки не е точно в рафтченцето от ляво на волана, а даже под него... на по .. видно място (на по малко "декоративно"), но пак сочеща на долу.

Колежке, ти провери ли точно с каква букса си. Досега не съм срещал Е39 да е с двете букси едновременно. При Е46 е доста често, но при Е39 ... най-вероятно си с кръглата при двигателя щом ти е '99г.

georgieva написа:А ако това което казваш е истина (понеже модераторите не ти правят забележка относно какви неща пишеш) значи си е голямо разочарование от тази марка. Как е възможно такава простутия? Да може нещо да бъде направено, да не коства нищо, да трябва да е било направено и да не е?!? според мен по съм склонна да вярвам в инжинерната мисъл на тези от БМВ от колкото на такъв... парадокс.

Колегата е абсолютно прав за прехода ..., но защо това да е разочарование. :shock:
Ти как прецени, че прехода от един стандарт към съвсем друг не коства нищо. То да не е само махаш едната букса и ръгаш друга ... то са софтуери, нови протоколи ... при производствени линии за милиони автомобили.

Потребител
Аватар
Кара: Е39 523i Touring

Мнение от ERNEST » 11 Апр 2011, 12:49

badsharki написа:
georgieva написа:ако има значение: колата ми е от септември 1999 и до като четях из всички форуми по този въпрос установих, че тази ОДБ2 букса на някои е39тки не е точно в рафтченцето от ляво на волана, а даже под него... на по .. видно място (на по малко "декоративно"), но пак сочеща на долу.

Колежке, ти провери ли точно с каква букса си. Досега не съм срещал Е39 да е с двете букси едновременно. При Е46 е доста често, но при Е39 ... най-вероятно си с кръглата при двигателя щом ти е '99г.

има има... и аз съм 09.99г и съм с две
Във Форума на ФОРД има 2 теми - ПРОБЛЕМИ и ПРОДАВА!!!

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо
При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Назад към E39