Моля за няколко полезни съвета при покупката на 525 tds

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Моля за няколко полезни съвета при покупката на 525 tds

Мнение от Va11ez » 31 Мар 2011, 19:04

Здравейте, понеже търсих подобна тема в търсачката и не намерих, реших да направя нова.
Както се вижда от заглавието на темата, решил съм да взимам BMW E39 525 TDS, и след като прегледах форума разбрах, че има много компетентни
хора, които биха могли да ми дадат много полезни съвети относно предстоящата ми покупка. ;)
Като начало искам да поясня защо съм се спрял точно на този мотор:
Според това което прочетох във форума за този мотор, той не е от най успешните и здрави за Е39. От друга страна знам че при нормално/икономично каране
харча му е около 10-11 градско, което мен ме устойва перфектно. Един мой приятел има 525 тдс на който се повозих и останах меко казано очарован (въпреки че колата
не се поддържа особено). Преди TDS-a мислех за 520и , но след като прегледах форума за отзиви се отказах от този вариянт.

Да се върна на тдс-а: Искам да ви помоля да ми дадете каквато и да е полезна информация относно този модел, къде са му слабите места, и най-вече на какво да обърна внимание като
ходя на оглед (не че ще съм сам тъй като съм на 19 години/почти 20/) Завършил съм ПГТЕ и знам за какво става въпрос просто искам да ми кажете за слабите места на мотора и специфичните неща на които трябва да обърна внимание когато тръгна по огледи.

Другият ми въпрос е, дали според вас може да се намери запазен тдс, на прилични километри и без сериозни забележки за цена от 5000 до 6000 лв. Не искам да купувам мъртвец който ще седи постоянно в бокса затова ако няма шанс на тази цена да се намери нещо добро, по добре ми кажете да се ориентирам към нещо друго.

До сега не съм карал бимерче и ще се радвам ако ми помогнете да навлеза във нещата :) Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Моля за няколко полезни съвета при покупката на 525 tds

Мнение от mad_presley » 31 Мар 2011, 21:19

Детски болести при Е39 ... (и за каращите дизел)!!!

BMW E39- автомобилът на старо!

И още ужасно много, ама наистина много информация, стига да натиснеш този бутон Изображение и да напишеш TDS или ТДС ;)

Назад към E39