TDS тресе

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

TDS тресе

Мнение от caningam » 23 Мар 2011, 1:32

Помогнете колеги при студен мотор колата тресе ??!!
Благодаря предварително за помоща.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39

Re: TDS тресе

Мнение от milenskia525 » 23 Мар 2011, 17:40

колега има доста изписани теми,ако ползваш търсачката ще разбереш от какво може да е......
а лично на мен ми понамирисва на маховик,или плочката на гнп-то,пък не е изключено и от някоя дюза да е....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 23 Мар 2011, 19:20

Пробвай с някой продукт за почистване на инжекторите.Не знам в България коя марка е за препоръка.Тук при мен има една FORTE
направо чудо.Аз лично на моя тдс му сипвах на всеки 5000км 1 тубичка с 20л.нафта
За куриоз ще ти кажа,че брат ми има форд(дизеляк).Използвах го през отпуската като си бях в България.Забелязах,че на оборот тресеше.Купих някякъв продукт от една бензиностанция,без да познавам ефикастността му,въпреки неодобрението на брат ми.
че това били глупости,че щял да го закара на майстор,все такива.Сипах го и го опънах форда Плевен-Ямбол.Резултата като стигнах-мъркаше като коте.Тресенето беше изчезнало.
В общи линии,няма да ти навреди.
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

Мнение от kudo » 24 Мар 2011, 23:18

milenskia525 написа:колега има доста изписани теми,ако ползваш търсачката ще разбереш от какво може да е......
а лично на мен ми понамирисва на маховик,или плочката на гнп-то,пък не е изключено и от някоя дюза да е....

Това беше най-гадния одговор когато питах нещо някога си :( Човека иска помощ ,а не поуки и упреци ;) Колега доста са нещата за тя болест,дано някой запознат да сподели :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 24 Мар 2011, 23:45

kudo написа: ...Това беше най-гадния одговор когато питах нещо някога си :( Човека иска помощ ,а не поуки и упреци ;) Колега доста са нещата за ТЯ ( :mhihi: :mhihi: ) болест,дано някой запознат да сподели :yes:

Не се считам за много запознат но поне съм чел темите че и аз имамх тогава този проблем.
Като за начало причини могат да бъдат: електронно управление на ГНП, дюзи, нагари разни, тампони на двигател, калпаво гориво и други такива.
При мен това тресене на празен ход (а беше доста осезаемо-чак се чуваше и тракане и изчезваше като се форсира за кратко двигателя малко над 1500об/м) изчезна напълно след като на пълен резервоар сипах добавка - някаква за цялостно почистване на двигателя (взех я или от Практикер или Бриколаж не помня). 4 месеца след това пак се появява от време на време рядко обаче (явно пак трябва да сипя това чудо) :mhihi:
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39

Мнение от milenskia525 » 25 Мар 2011, 0:53

kudo написа:
milenskia525 написа:колега има доста изписани теми,ако ползваш търсачката ще разбереш от какво може да е......

Това беше най-гадния одговор когато питах нещо някога си :( Човека иска помощ ,а не поуки и упреци ;) Колега доста са нещата за тя болест,дано някой запознат да сподели :yes:

що да ми е гаден одговора бе колега???аз не му одговарям с някви лоши намерения,просто искам да му обясня как може най лесно да предположи от кво и къде му е проблема........,а след тва си изказах и моите мнения.мился си,че просто си ме разбрал погрешно ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 25 Мар 2011, 2:26

Милене очаквах да му кажеш адреса на Цанко Помпата и сина му Иво :lol:
Ако някой рече да издаде книга за проблемите на 525 ТДС, може би ще е дебела като телефонен указател....

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 25 Мар 2011, 2:56

sadex5 написа:
Ако някой рече да издаде книга за проблемите на 525 ТДС, може би ще е дебела като телефонен указател....

Затова го произвеждат 10 години и един месец :D
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 25 Мар 2011, 3:21

Не казвам че е лош, напротив ! А и да не забравяме минатите километри преди да го подкараме ние, и затова се оплакваме.

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 25 Мар 2011, 3:33

sadex5 написа:Не казвам че е лош, напротив ! А и да не забравяме минатите километри преди да го подкараме ние, и затова се оплакваме.

Така вече става, и по скоро лошата поддръжка вместо километрите.
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

Назад към E39