Помпа ?... 525д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Помпа ?... 525д
Накратко... Днес по едно време ми се появи шум като вентилатор с променяща се интензивност откъм таблото. Не хванах зависимост с оборотите, общо взето се променяше произволно. Ако не работи колата, няма шум.
След обяд ме изненада като отказа да запали. Беше си топла. След няколко опита запали.
Намерих единствено една тема с това описание, като колегата е споделил че проблема е помпата под седалката. Има ли други възможности?
След обяд ме изненада като отказа да запали. Беше си топла. След няколко опита запали.
Намерих единствено една тема с това описание, като колегата е споделил че проблема е помпата под седалката. Има ли други възможности?
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Re: Помпа ?... 525д
Най-добре да направиш диагностика и да видиш каква грешка е записала и тогава да го мислиш. Ако пак се появи шум чуй от къде идва. Най-вероятно е помпата под седалката, но преди да сменяваш каквото и да е направи диагностика.
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
мерси колега... така и ще направим...
днес няма грижи, но тези работи трябва да се оправят, за да не угаснем някъде по пътя... както навремето е30-то ми спря на един светофар в пловдив за няколко часа
днес няма грижи, но тези работи трябва да се оправят, за да не угаснем някъде по пътя... както навремето е30-то ми спря на един светофар в пловдив за няколко часа

- levski1914
- Потребител
-
- Кара: 525 tds
здрасти колега.значи за помпата по седалката в десния резервоар и аз имах проблрм с който остраних ако наистина там е проблема скайпа ми е milen1914 ако искаш пиши да ти кажа как го отсраних. значи аз как разбрах че е там проблема в резервоара имах около 30л. обаче колата гаснее и в маркуча от филтара към помпата въздух парво си помислих че е поплавака е застанал на някакво горно положение и ме лъже обаче като премислих викам си тази нафта няма каде да иде и от там по пътя на изключванети стигнах до помпата ама казвам ти не прехвърля нафта от десния в левия рез. и сеино че няма гориво колата и гаснее ако при теб е така ще ти обясня как да се справиш без да ходиш по маистори. 

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
levski1914 написа:здрасти колега.значи за помпата по седалката в десния резервоар и аз имах проблрм с който остраних ако наистина там е проблема скайпа ми е milen1914 ако искаш пиши да ти кажа как го отсраних. значи аз как разбрах че е там проблема в резервоара имах около 30л. обаче колата гаснее и в маркуча от филтара към помпата въздух парво си помислих че е поплавака е застанал на някакво горно положение и ме лъже обаче като премислих викам си тази нафта няма каде да иде и от там по пътя на изключванети стигнах до помпата ама казвам ти не прехвърля нафта от десния в левия рез. и сеино че няма гориво колата и гаснее ако при теб е така ще ти обясня как да се справиш без да ходиш по маистори.
Колега, ти хубаво си оправил помпата в резервоара, ама ние с Д-тата

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
благодаря на колегата от сопот, но наистина проблема не е там... имах около 60 и може би нагоре литри по време на проявяването на проблема...
групата, която се грижи за електронното здраве на автомобила направи някои замервания... има колебания в ниското налягане при увеличаване на оборотите /пада доста/... тръгна се от по-лекото
-реновиране на клапан-регулатора за налягането, защото имаше белези и за негова некоректна работа... от тук насетне няма друго освен помпата... ще се обърнем към групата за механичното здраве 
групата, която се грижи за електронното здраве на автомобила направи някои замервания... има колебания в ниското налягане при увеличаване на оборотите /пада доста/... тръгна се от по-лекото

7 мнения
• Страница 1 от 1