Разширителен съд на тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Разширителен съд на тдс
Здравейте, порових в търсачката но точно такъв въпрос не видях.
Колата е е39 тдс 96-та
Разширителния съд на антифриза до капачката има един тънак маркуч, който влиза в него и идва от горната част на радиатора и предполагам, че е преличник на радиатора. Там където влиза обратно в разширителния съд забелязах днес, че сълзи(отворих капачката и нямаше осезаема загуба на антифриз, значи просто е съляи) и дръпнах маркучето леко и то се извади, но излезе заедно със щифта(малка метална тръбичка, която излиза по-малко от 1 см и е захваната заводски за казанчето). Предишното ми казанче явно е било лепено там(мущучето за казанчето), но се изпаряваше вода от там и затова го смених, а сега проблема пак се появи на другото казанче. Въпроса ми е мга ли да го залепя с нещо здраво като епоксидна смола например или трябва да си купя трето казанче?!!!
Благодаря предварително на отзовалите се
Колата е е39 тдс 96-та
Разширителния съд на антифриза до капачката има един тънак маркуч, който влиза в него и идва от горната част на радиатора и предполагам, че е преличник на радиатора. Там където влиза обратно в разширителния съд забелязах днес, че сълзи(отворих капачката и нямаше осезаема загуба на антифриз, значи просто е съляи) и дръпнах маркучето леко и то се извади, но излезе заедно със щифта(малка метална тръбичка, която излиза по-малко от 1 см и е захваната заводски за казанчето). Предишното ми казанче явно е било лепено там(мущучето за казанчето), но се изпаряваше вода от там и затова го смених, а сега проблема пак се появи на другото казанче. Въпроса ми е мга ли да го залепя с нещо здраво като епоксидна смола например или трябва да си купя трето казанче?!!!
Благодаря предварително на отзовалите се
BMW Sheer Driving Pleasure
- Vader
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пак BMW
- Детайли за колата: E39 525TDS
Re: Разширителен съд на тдс
Нищо не пречи да опиташ да го залепиш-поксипол,епоксидна смола,течен метал.Важното е да го обезмаслиш хубаво,за да може да хване лепилото.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Благодаря, колеги. Работата е ясна ше си купя трето казанче обаче това счупеното ще го лепя щото тея казанчета ме изнервят вече. Поздрави
Ключ моля
Ключ моля
BMW Sheer Driving Pleasure
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Номенклатурен номер : 17132248050
Описание : КАЗАНЧЕ КОМПЕНСАЦИОННО - TDS
Ед.цена (с ДДС) : 127.14 BGN
Има наличност