Ръчно вадене на диск от МК3
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Ръчно вадене на диск от МК3
След опит за ъпдейт на МК3 от в60 до в63 се оказа, че навигацията може би не чете добре диска който записах. Резултата е: черен екран, който премигва през 1 мин в опит да се включи, а машинката в багажника прави периодични напъни да прочете диска, като освен, че не го чете, не ми позволява и да го извадя.
Та МК3-ката е в момента на бюрото ми и се чудя как да изчопля диска от нея. Компютърните цд-роми имат дупчица, в която като се напъха един кламер освобождават диска, но това май няма такава...
Някакви идеи, колеги?
допълнение от търсачката:
Ще го пробвам в обедната почивка
Та МК3-ката е в момента на бюрото ми и се чудя как да изчопля диска от нея. Компютърните цд-роми имат дупчица, в която като се напъха един кламер освобождават диска, но това май няма такава...
Някакви идеи, колеги?
допълнение от търсачката:
alx написа:като ти работи колата- натискаш бутона за изваждане и го държиш 3 минути... след това отпускаш и веднага пак го "чукваш".
трябва да го извади?
Ще го пробвам в обедната почивка

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Re: Ръчно вадене на диск от МК3
Ако не стане по лесния начин ето подробно обяснение на ваденето на диска:
http://www.xoutpost.com/articles/all-bmw/navigation/12212-tips-removing-stuck-cd-navigation-drive.html
http://www.xoutpost.com/articles/all-bmw/navigation/12212-tips-removing-stuck-cd-navigation-drive.html
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Колегата ти е дал идеалния линк с обяснение, но само в допълнение да спомена, че като извадиш моторчето, посоката на въртене на зъбното колело е по часовниковата стрелка.
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
Xoutpost е много качествен форум, но май има режим на достъпа - поне при мен през повечето време ми дава 403 Forbidden при опит да го отворя, вкл. и в момента... Припомпвам през 15-20мин в случай, че се отприщи.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Ще си позволя да поместя снимките на колегата JV от Xoutpost. Слагам само най-важните, а именно какво се вижда след като отвориш горния капак на навигацията, което е много лесно и не се нуждае от обяснения
. На тази снимка винта не е торкс, а най-обикновен за права отвертка, но на това място стои малко винтче с глава торкс (или както там се казва
), подготви се.

С малък торкс отвиваш винтчето, което държи моторчето, на което пише Made In China
.

отдолу ще видиш зъбно колело, което трябва да въртиш в посока на часовниковата стрелка докато не се появи диска отпред през отвора. От там с ръка го изтегли.

С малък торкс отвиваш винтчето, което държи моторчето, на което пише Made In China

отдолу ще видиш зъбно колело, което трябва да въртиш в посока на часовниковата стрелка докато не се появи диска отпред през отвора. От там с ръка го изтегли.

- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
ivo1bg написа:Ще си позволя да поместя снимките на колегата JV от Xoutpost. Слагам само най-важните, а именно какво се вижда след като отвориш горния капак на навигацията, което е много лесно и не се нуждае от обяснения.
С малък торкс отвиваш винтчето, което държи моторчето, на което пише Made In China.
Текста ме ориентира, мерси колега! Иначе картинките пак не ги виждам, понеже са хостнати в xoutpost

Ще пиша по-късно какво е развитието.
По-късно:
Мисията - успешна! Работа за няма и 1минута

Благодарско

6 мнения
• Страница 1 от 1