Рефлектор на късите е39 2002г ксенон
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- tunela
- Потребител
-
- Кара: 525д
- Мечтае да кара: Понова такава
Рефлектор на късите е39 2002г ксенон
Рефлекторите хич ги няма.Целите са почернели.Някои имали идея как дасе оправят?Чувал бях на времето, че някъде ги оправят.Самоче това беше преди много много години.Сега как е незнам!Бутайте акъли.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Re: Рефлектор на късите е39 2002г ксенон
Трябва да се отварят фаровете, а до колкото знам са 2 модела и едните нямат отваряне .... Другия вариянт е каско
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- tunela
- Потребител
-
Тва за каското го знам !За сега неми се правят магарии!
- indzagio
- Потребител
-
- Кара: E39-99'Е39-03'
- Мечтае да кара: самолет
Колега има решение, до 2002г. фаровете се отварят много лесно с горещ въздух, във форума има доста теми как точно става (за това няма да обяснявам за тях). След като ги отвориш почисти всичко внимателно, рефлекторите и стъклата отвътре задължително с микрофибърна кърпа ( рефлекторите са с електрогалванично покритие което много лесно се поврежда, а стъклата имат мкрофилм отвътре и ако ги пипнеш с ръка остава вечен отпечатък) Да не пропуснеш лупите отдолу ( хващат бяла матова коричка) в случай ,че рефлекторите са матирали или е увредено покритието в с. Стрелча има една Немска фирма "Еверет лак" нанасят електро-галванични и какви ли не покрития (много са добри) цената за всички детайли на 1 фар беше към 30-40лв и работят с Еконт за 2-3дни ти връщат рефлекторите чисто нови
. Ако си разглобил фаровете и водачите на рефлекторите случайно са ти здрави те съветвам да ги смениш с метални (в случай, че ти потрябват потърси ме на лична). Фаровете след 2002г са лепени с черен автосиликон и се водят неразглобяеми, но... Българите сме царе на префабрикациите
та и те се разглобяват, има няколко варианта като при всички случай се реже корпуса и след това се възстановява (ако е направено от професионалист след интервенциите няма и следа) След няколко дни ще отварям такива фарове, ще направя снимки и ще опиша варианта който аз ползвам, доста пипкава работа е и отнема цял ден за фар, но пък резултата е поразителен. Колега в случай, че бързаш и не ти се чака да направя снимки приготви си инструменти (ракета с най-тънкия диск, макетно ножче, пистолет за горещ въздух, полялник с по-голяма човка (по-мощен) и черен автосиликон (отверки и и темподобни не споменавам предполага се, че за тях е ясно
. Свали фаровете и ми звънни 0888717788 ще ти обясня как и къде да прорежещ корпуса така, че да ги разглобиш без да ги повредиш и съответно след това да ги сглобиш
.

- knivanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е65 730d
- Мечтае да кара: IL
- Детайли за колата: няма-няма
колега и аз съм от бургас.преди 15год си правих рефлекторите на е34 на 5и км.майстора се казваше бай Стоян,ако не греша,а работилницата му се намираше много близо до сервиза за бмв на Митко на 5и км.така,че отивай и започвай да разпитваш.помня,че искаше аз да си разглобя фаровете,защото се пукаха стъклата,но ги направи като нови. 

- tunela
- Потребител
-
Благодаря за съветите.Мисля разбрах.Фаровете бях ги разглобил ипосле пак ги събрах защото щипките които бях купил се оказа са фарове до 2000г.Чakaм един колега да ми звънне за истински метални.Казва,че саму излишни.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
knivanov написа:колега и аз съм от бургас.преди 15год си правих рефлекторите на е34 на 5и км.майстора се казваше бай Стоян,ако не греша,а работилницата му се намираше много близо до сервиза за бмв на Митко на 5и км.така,че отивай и започвай да разпитваш.помня,че искаше аз да си разглобя фаровете,защото се пукаха стъклата,но ги направи като нови.
малко ти е стара информацията колега от има няма 7-8 г го няма тоя майстор и работилницата му
Барай шишарката Минкеее ....
indzagio а да не би да имаш метални рефлектори за Е46 Facelift? Фаровете са ксенон.
- knivanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е65 730d
- Мечтае да кара: IL
- Детайли за колата: няма-няма
наистина е стара,и то доста,но ако този човек се е преместил и все още работи,нека да попита къде е.сещам се,че беше възрастен,да не би да искаш да кажеш че е..........?anzak написа:knivanov написа:колега и аз съм от бургас.преди 15год си правих рефлекторите на е34 на 5и км.майстора се казваше бай Стоян,ако не греша,а работилницата му се намираше много близо до сервиза за бмв на Митко на 5и км.така,че отивай и започвай да разпитваш.помня,че искаше аз да си разглобя фаровете,защото се пукаха стъклата,но ги направи като нови.
малко ти е стара информацията колега от има няма 7-8 г го няма тоя майстор и работилницата му
Има ли начин да се разбере, от кои фарове имаме, дали са от "неразглобяемите" или са от разглобяемите?
Нещо серийни номера? Не ми се ще да печа фара и да се окаже, че не се разглабя! Колата е произведена 10.2002г.
Нещо серийни номера? Не ми се ще да печа фара и да се окаже, че не се разглабя! Колата е произведена 10.2002г.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега фейсов ли е, или не ? Ако само го свалиш за 5 секунди ще разбереш дали се разглобява....
- indzagio
- Потребител
-
- Кара: E39-99'Е39-03'
- Мечтае да кара: самолет
Колега с нещо тънко (примерно отверка) натисни лепилото между прозрачната част на фара и корпуса и ще разбереш. Термо силикона е като блоукит провача (като дъвка) и от температурата се размеква, другият е просто втвърден силикон ако го натиснеш по силно просто се пробива, не реагира на топлина. Другото което може да те ориентира е годината на производство на фара (има го на всеки детайл от фара) след 01.2002 100% е с черен авто силикон ( не реагира на топлина) поне аз не съм срещал след тази дата от 1-ви вариант (от ~ 150-180 фара който са ми минали през ръцете)
Ние с теб комуникираме по телефона
Довечера, ако не е станало късно, може да се разходя да взема водачите и може да ги погледнем фаровете. Един колега, нековата е 06.2002г. е бил със старите фарове (със силикона) и си ги направи, дано и мойте да са такива, че хич не ми се ще да режа 

13 мнения
• Страница 1 от 1