525д-нормално ли е?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

525д-нормално ли е?

Мнение от Alexander Alexandrov » 05 Мар 2011, 20:42

Въпрос №1
Нормално ли е турбото ми да се включва на степени-като дам газ да се включва на тласъци-3-4 за 1-1,5сек? :shock:
Въпрос №2
Нормално ли е, като дам повече газ преди да се е включило,да се включва и после да се изключва-нещо като претоварване(разтоварване на турбината)? :shock:
Колата е 525д-2001 с ремап
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: 525д-нормално ли е?

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Мар 2011, 21:27

1. Никога не съм чувал за подобно поведение на турбина, не намирам и логика да е така, затова според мен не е нормално.
2. Като подадеш газ и турбината започне да прави налягане (не е правилно да се каже "турбината се включва", защото тя се върти постоянно, но след определени обороти започва да надува), се разтоварва чак като стигне максималното си налягане, определено от уейстгейта. Така че това, което усещаш ти, според мен и то не е нормално.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 06 Мар 2011, 0:08

Да земеш да е ънмапнеш ли......
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Мар 2011, 0:13

Проблема след ремапа ли се появи? Ако е след него чипа най-вероятно не е направен качествено.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 06 Мар 2011, 2:47

Не не е нормално,ти имаш придърпване,даже може да го видиш и на стрелката на икономайзера :) проблема е решим с качествен ремап :) ето ти една тема да видиш за какво става дума :arrow:
viewtopic.php?f=35&t=209236

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 06 Мар 2011, 4:46

Чи кой туй ремап? И как усещах 3-4 тласъка просто главата ми не го побира. Отиди да си вземеш парите за мега чипа или си оправи геометрията на турбината.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexander Alexandrov » 06 Мар 2011, 10:54

Нещо не сте ме разбрали....
Аз съм доволен от колата и направеното по нея.Така я карам година и половина.Тя си ускорява много добре.

VRPerformance написа:Не не е нормално,ти имаш придърпване,даже може да го видиш и на стрелката на икономайзера

Няма придърпване,просто ускорението е на тласъци-почти незабележими.
По вторият въпрос-това се получава примерно,. когато карам на 4-та с 80 и дам газ до края.Колата почва да ускорява интензивно и след това спира,после пак започва да ускорява-като че ли турбото се претоварва и изключва ,после веднага започва да надува-и така докато се вдигнат оборотите до 2400-2500.После няма проблем
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 06 Мар 2011, 10:59

На живи данни ще си каже всичко 8) най-вече за дебитомера ;)

Ти кога смени ТДСа или бъркам :D
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 06 Мар 2011, 14:31

Alexander Alexandrov написа:Нещо не сте ме разбрали....
Аз съм доволен от колата и направеното по нея.Така я карам година и половина.Тя си ускорява много добре.

VRPerformance написа:Не не е нормално,ти имаш придърпване,даже може да го видиш и на стрелката на икономайзера

Няма придърпване,просто ускорението е на тласъци-почти незабележими.
По вторият въпрос-това се получава примерно,. когато карам на 4-та с 80 и дам газ до края.Колата почва да ускорява интензивно и след това спира,после пак започва да ускорява-като че ли турбото се претоварва и изключва ,после веднага започва да надува-и така докато се вдигнат оборотите до 2400-2500.После няма проблем
именно за едно и също си говорим,точно такъв е проблема на много коли и е решим,както казах виж си икономайзера че ти пада,тоест имаш загуба на гориво в тези моменти затова се получават тези тласъци,ту има гориво и тръгва,ту няма гориво...

Назад към E39