Гаснене придружено с продължително палене
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Гаснене придружено с продължително палене
Здравейте колеги,
днес колата ме изненада. Сутринта беше около -7, а успя да запали от 3-4тия път след продължително въртене. Преди няколко дена беше -14, а запали от 1вия път и то само от "четвърт" оборот. Имам леки съмнения за нафтата, но попринцип си зареждам от една и съща бензионстанция и никакви проблеми досега, но да предположим, че може и да са се изхитрили тоя път, а подгревните свещи са сменени преди няколко седмици (имаше 2) и не вярвам да е от тях сега. Докато си карах и освободих от скорост, колата изгасна и тръгнах да въртя, но без успех първите 2-3 пъти, а чак на 4тия и то едно не от изведнъж ами чудещо се дали да запали.
На някой случвало ли се е и как реши проблема? Възможно ли да е от нафтата, а следователно да е замърсило нафтовия филтър със "желирана нафта" и трудно да пропуска? При по продължително каране засега се оправи, но предполагам ще го направи пак проблема
Еdit : забравих да отбележа, че при "изцеждане" на скорост във високите като че ли нещо ограничава оборотите и я спъва?
От изведнъж стана всичко това, вчера - никакви проблеми.
днес колата ме изненада. Сутринта беше около -7, а успя да запали от 3-4тия път след продължително въртене. Преди няколко дена беше -14, а запали от 1вия път и то само от "четвърт" оборот. Имам леки съмнения за нафтата, но попринцип си зареждам от една и съща бензионстанция и никакви проблеми досега, но да предположим, че може и да са се изхитрили тоя път, а подгревните свещи са сменени преди няколко седмици (имаше 2) и не вярвам да е от тях сега. Докато си карах и освободих от скорост, колата изгасна и тръгнах да въртя, но без успех първите 2-3 пъти, а чак на 4тия и то едно не от изведнъж ами чудещо се дали да запали.
На някой случвало ли се е и как реши проблема? Възможно ли да е от нафтата, а следователно да е замърсило нафтовия филтър със "желирана нафта" и трудно да пропуска? При по продължително каране засега се оправи, но предполагам ще го направи пак проблема

Еdit : забравих да отбележа, че при "изцеждане" на скорост във високите като че ли нещо ограничава оборотите и я спъва?

От изведнъж стана всичко това, вчера - никакви проблеми.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Vader
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пак BMW
- Детайли за колата: E39 525TDS
Re: Гаснене придружено с продължително палене
Нафта, филтър,помпата в резервоара.
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Горе долу същото ми се е случвало и на старата кола (турбо дизел)и майстор ми каза,че най вероятно ми се е издухало турбото,но се оказа запушен,ама много запуше горивен филтър.Дори се наложи и да се продухат гориво проводите та вкарвахме компресот в резервоара и от там надувахме да изкара боклуците!Дано да е това моят накрая не можеше и 100км да вдигне и не го правеше постоянно! 

- Ivailo28
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530DA '99
При мен имаше почти същите симптоми, само че ми гаснеше в движение. Оказа се помпата в резервоара.
Тя е сменяна, но дори и пак да е дала фира имаше над 30л нафта, а тя прави проблемите под 15 ако не се бъркам
Утре ще се смени филтъра, пък ще видим какво ще стане.
Забелязах също, че разходомора много играе (на свободна стои около 10-12, а на скорост съвсем бавно каране - на 20 и нагоре. Натискам, разходомера скача - колата стои.

Забелязах също, че разходомора много играе (на свободна стои около 10-12, а на скорост съвсем бавно каране - на 20 и нагоре. Натискам, разходомера скача - колата стои.
enjoy life and drink cold beer

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
в друг под форум имат същия проблем, с малката разлика, че мотора е на бензин, дискутират проблем със запушени гърнета - конденз, лед и т.н. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=237534&start=15
6 мнения
• Страница 1 от 1