Изчезва парното моля за съвет !!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Изчезва парното моля за съвет !!

Мнение от ALFA155Ts » 05 Яну 2011, 12:45

Здравейте колеги ! За много години и да сте ми живи и здрави всичко най добро пожелавам. Та моля за съвет парното започва да духа студено при обороти на мотора над 1500.... Термостата е сменян колата си държи температура по стрелка си стои на 12ч. на тайните менюта гледам темпертурата не се качва над 95 и си държи извън градско. Но като задържа на 2000 оборота да речем парното изчезва направо до студено и изпарителя замръзва ... пусна ли по инерция да работи на празен ход всичко заспива идва си парното веднага и всичко се стопля... антифриз има на нивото си е .... водната помпа също е сменяна "колбеншмит" на 20 000км. е .... направо не знам за какво да се хвана. дали е възможно да се е скапала водната помпа ? :kuku:

Аватар
Кара: bmx

Re: Изчезва парното моля за съвет !!

Мнение от vinio » 05 Яну 2011, 13:08

Тръгнала е водната помпа.На ниски обороти зацепва,а на високи превърта на оста.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 05 Яну 2011, 13:40

дали е възможно да свърши за 20 000 км .... с метална перка е ... :kuku: аз за това влизам в филм защото съм я сменял ... да отбележа още нещо че, при 5-6000 се появява топлото

Аватар

Мнение от vinio » 05 Яну 2011, 13:47

Има няколко вида такива помпи,напълно възможно е.Другото логично обяснение е да превърта към ремъка,което е почти невъзможно.Не е труден демонтажа на водната помпа,свали я.

Потребител
Аватар

Мнение от marin.com » 05 Яну 2011, 20:37

възможно е колега аз я смених на 6000км поради подобни причини.На ниските обороти загряваше на по високи е ок така че не се чуди.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 06 Яну 2011, 3:02

marin.com написа:възможно е колега аз я смених на 6000км поради подобни причини.На ниските обороти загряваше на по високи е ок така че не се чуди.

Колеги недейте така ще уморите някого в този форум :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Давам ви друга тема за размишление, със ключови думи: обезвъздушаване, малък кръг, циркулация, проходни вентили.......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 06 Яну 2011, 7:36

А как точно се появи този проблем и кога за последно имаше парно колата? Какво се е правило по нея от тогава?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Аватар

Мнение от vinio » 06 Яну 2011, 11:31

Давам ви друга тема за размишление, със ключови думи: обезвъздушаване, малък кръг, циркулация, проходни вентили.......

Обезвъздушаване-тук би трябвало да няма парно на ниски обороти ,а във високите да идва топла струя.
Проходни вентили(сигурно имаш предвид клапите)-те или работят или не,нямат средно положение,което се влияе от оборотите.
Малък кръг, циркулация-да,може да има запушен маркуч,който да пречи на циркулацията и да се получава буфер.Ако приемем,че е това как тогава на ниски обороти всичко ще работи нормално ,а във високите не.
Това са моите размишления.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 10 Яну 2011, 11:53

Значи ходих в един сервиз там да я видят не че аз не я виждам.... и уж обезвъздушаваха праснаха я от резачки и ала бала ........ ... после я карах на 2 ри сервиз и там дигаха раменете ....... никои не е виждал такава аномалия .... но събота и неделя покарах извън градско пак се получи същото направо почна да духа лед след като карах с 80 км. с 2000оборота.... като почна да духа лед веднага спрях изключих двигателя и пуснах "реста" и веднага почна да духа "огън" ..... на "рест" няма проблеми върти и е жега значи ме нявява на водна помпа въпреки че е нова ? :kuku: какво ще кажете колеги ? може би се получава някаква аномалия на обороти като е да върти и да има някакъв топлообмен след което между 2000 и 4000 оборота да превърта нещо и след 4000 пак е огън ....

Назад към E39