колеги дайте идея против замръзване на бравата е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: колеги дайте идея против замръзване на бравата е39

Мнение от doomy525 » 30 Дек 2010, 3:17

Сега разбрах какво има впредвид колегата, като ми се случи същото и на мен днес :Д Все едно е скъсано жилото вътре и не може да се отвори вратата, а зъбчето излиза отгоре. След като се сгря купето отвътре и вратата се отвори и прозорците почнаха да се смъкват :) Миналата година пък ми се slucvаше зъбчето долу в средата на самата врата да заяжда от студа и да не може да се затвори вратата.. Явно наистина са им слаби места :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 30 Дек 2010, 3:18

Колега ние ти казахме какво е нали ? Има нагреватели, но те работят като се вдигне дръжката. Проблема е че на теб ти замръзва не патрона на ключалката, а заключалката, която е по средата на вратата...Там от дъжд и квото се сетиш става........Да ти снимам едно БМВ със замръзнали задни врати имам пред нас, утре го вкарвам в гаража и пръскам и тях......
На 13 годишните коли няма как просто да не е слабо място....Просто консистентната смазка от завода отдавна е заминала.....

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 30 Дек 2010, 12:16

След обилното пръскане с WD вчера, днес сутринта на -10 вратите се затварят и отварят все едно е лятото на 30 градуса! :lalala: Благодаря за съвета момчета!

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 30 Дек 2010, 14:37

В най скоро време и аз ще се оборудвам с такъв спрей, че не си е оферта :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 30 Дек 2010, 15:46

Колеги значи все пак умната със спрея :lol: Целта е да напръскате над езичето и да го раздвижите, и там където външната дръжка лагерува в държателя си...
Няма смисъл да се изпръска половин спрей във вратата, после теква отдолу по праговете и полепва прах....И си купете от аптеката глицерин и с една финна четка намажете уплътнението на купето, и маншона за проводниците на централното, абе въобще гумените детайли......3 години няма да го имате този проблем......Вчера един приятел се шегува че БМВ трябва да почнат да слагат ВД40 отзад в Toolbox a в багажника вместо излишните инструменти

Потребител
Аватар
Кара: Х5 3.0i

Мнение от Iceman 13 » 31 Дек 2010, 13:32

Вече трета зима имам проблем със задните врати, а съм пръскал с какво ли не - WD, бяла грес и тефлон и т.н. С предните всико е ок.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 01 Яну 2011, 20:35

Iceman 13 написа:Вече трета зима имам проблем със задните врати, а съм пръскал с какво ли не - WD, бяла грес и тефлон и т.н. С предните всико е ок.

Колега виж, тук говорим като цяло за замръзване на заключването, при теб проблема е друг. Нека да позная- не ти се вдигат петлетата и отвътре като дърпаш, петлето леко се надига, а вратата не се отваря :lol: И с 1 тон ВД 40 няма да стане !!!!!!!!!

Предишна

Назад към E39