проблем:не мога да напълня казанчето на чистачките е39 525d

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D Turing
Мечтае да кара: 530xd Turing

проблем:не мога да напълня казанчето на чистачките е39 525d

Мнение от shumito » 24 Дек 2010, 17:37

Здравейте пак,проблемът ми е,че когато ми свърши течноста на чистачките,започвам да пълня казанчето и то побира едва около 1 литър течност,а би трябвало да са поне 6 литра.дали ще можете да ми помогнете със съвет как да оправя проблема.(знам ,че са две казанчета,то малкото е за интензивното миене,аз наливам в другото.БЛАГОДАРЯ И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: проблем:не мога да напълня казанчето на чистачките е39 525d

Мнение от LUCIFER'S » 24 Дек 2010, 19:41

трябва да свалиш предния десен подкалник, и да огледаш самото казанче какво пречи
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 25 Дек 2010, 8:45

Здрасти колега зад предния десен подкалник стои съда за течност на чистачки, ако си с миене на фаровете имаш 2 моторчета 1 голямо и 1 малко, те буквално се "забучват" в казана и под тях има оплътнители, та мисълта ми е тече или от оплътнителите или най-често от самите моторчета,независимо че не ги пускаш, чко някога си оставял съда само с вода или лятна течност точно моторчетата се пукат. Поздрави
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 25 Дек 2010, 18:38

Аз отначалото пълних малкото казанче дето е 1л и се чудих кво става и чак след тва разбрах че има отзад друго 6л. Да не си и ти така :Д

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 525 tds

Мнение от geleto021 » 26 Дек 2010, 0:59

**Novobraneca написа:Здрасти колега зад предния десен подкалник стои съда за течност на чистачки, ако си с миене на фаровете имаш 2 моторчета 1 голямо и 1 малко, те буквално се "забучват" в казана и под тях има оплътнители, та мисълта ми е тече или от оплътнителите или най-често от самите моторчета,независимо че не ги пускаш, чко някога си оставял съда само с вода или лятна течност точно моторчетата се пукат. Поздрави

Здравейте, колеги имам запитване не точно по темата но има нещо общо. Значи колата ми е с пръскалки на бронята, но видях че маркучите са спукани първо и второ помпата в казанчето е само с един изход и се чудех къде ще влизат тези другите, но явно помпата е сменена иначе няма др обяснение сигурно :), а и другото което ме притеснява след като прочетох поста на колегата , е че имам само 1 дупка на казанчето за 1 помпа. Та въпроса ми е трябва ли да има две дупки за двете попмички както е казал колегата или една помпа има два изхода
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 26 Дек 2010, 9:11

Казанче за течността за измиване на челното стъкло - 3.5 л.

Изображение

Казанче за течността за измиване на челното стъкло и фаровете - 6.0 л.

Изображение

Казанче за течността за интензивно измиване на челното стъкло - 1.0 л.

Изображение

Провери клапана за изравняване на налягането в горния край на казанчето (No 5 на първата схема и No 6 на втората схема).
Ако е запушен или заседнал не позволява въздуха в казанчето да излиза (да се обесвъздушава) докато наливаш новата течност.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D Turing
Мечтае да кара: 530xd Turing

проблема с казанчето-РЕШЕН!!!

Мнение от shumito » 26 Дек 2010, 11:50

Благодаря ви колеги,махнах подкалника и наистина някой "шпециалист" беше запушил удушника на казанчето.сега вече пръскам на воля.

Назад към E39