Странен проблем, с колата.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ е39 2001г.

Странен проблем, с колата.

Мнение от vladypetrov » 19 Дек 2010, 23:04

Значи, тази вечер как си карах колата, и забелязах че на втора скорост без да пипам нито газта на колата нито нищо колата сама си подава газ, и разходомера при свободен ход на колата не се враща до край стрелката. Та това са тези два проблема който ми направи впечатление.
Колата е е39 2001д комон реал седан,ръчна скоростна кутия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Странен проблем, с колата.

Мнение от vladypetrov » 19 Дек 2010, 23:52

Ilko Ivanov написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=214256&hilit=%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%D1%81%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%B3%D0%B0%D0%B7

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%B0%D0%B7

И аз го видях това колега, но колата не се форсира, това го прави само на втора предавка няма форсиране стой си в нормални обороти все едно е изключена от скорост.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 19 Дек 2010, 23:55

А направи ли си труда да прочетеш какво е решението на тези проблеми ?
Ако го беше направил щеше да разбереш за какво става дума.
С 4 еднакви по размер гуми ли ти е колата ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladypetrov » 19 Дек 2010, 23:57

Ilko Ivanov написа:А направи ли си труда да прочетеш какво е решението на тези проблеми ?
Ако го беше направил щеше да разбереш за какво става дума.
С 4 еднакви по размер гуми ли ти е колата ?

Да с 4 еднакви гуми е. И като изключа колата от скорост разходомера не се враща до края стой на първата или втората черта.

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 20 Дек 2010, 0:01

vladypetrov написа: без да пипам нито газта на колата нито нищо колата сама си подава газ

vladypetrov написа: но колата не се форсира

Нещо си противоречиш сам и не мога да те разбера...... :dunno:
Последно подава ли си сама газ или не ???

vladypetrov написа:И като изключа колата от скорост разходомера не се враща до края стой на първата или втората черта.

Това е нормално,не се безпокой,и преди е било така само дето не си му обърнал внимание.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladypetrov » 20 Дек 2010, 0:03

Ilko Ivanov написа:
vladypetrov написа: без да пипам нито газта на колата нито нищо колата сама си подава газ

vladypetrov написа: но колата не се форсира

Нещо си противоречиш сам и не мога да те разбера...... :dunno:
Последно подава ли си сама газ или не ???

Имам предвид че няма форс, стои си в нормално обороти говора нормални обороти както когато работи на място просто на втора сама си върви разбираш ли оборотите не мардат от номрланото.

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 20 Дек 2010, 0:06

vladypetrov написа:Имам предвид че няма форс, стои си в нормално обороти говора нормални обороти както когато работи на място просто на втора сама си върви разбираш ли оборотите не мардат от номрланото.

Е,ти какво очакваш да изгасне мотора и да спре ли ?
Много ясно ,че ако я оставиш да си върви с 20км/ч на втора скорост без да й подаваш газ ще си върви така........ Все пак е дизел :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladypetrov » 20 Дек 2010, 0:09

Ilko Ivanov написа:
vladypetrov написа:Имам предвид че няма форс, стои си в нормално обороти говора нормални обороти както когато работи на място просто на втора сама си върви разбираш ли оборотите не мардат от номрланото.

Много ясно ,че ако я оставиш да си върви с 20км/ч на втора скорост без да й подаваш газ ще си върви така........ Все пак е дизел :mhihi:

Значи да разборам че това не е проблем така ли? А е нормално? Все пак ми е странно ако е така. :shock: :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladypetrov » 20 Дек 2010, 0:14

Ilko Ivanov написа:

И да те питам още нещо, имам едно копче което се намира между волана и навигацията, нарисувано е нещо като гума с удивителен, и като е изгасена колата на контакт, и го задаржа , се изпалват звездички на таблото. това за какво е ???

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 20 Дек 2010, 0:25

vladypetrov написа:И да те питам още нещо, имам едно копче което се намира между волана и навигацията, нарисувано е нещо като гума с удивителен, и като е изгасена колата на контакт, и го задаржа , се изпалват звездички на таблото. това за какво е ???

От там се запаметява налягането на гумите и когато в някоя от гумите намалее налягането ще ти изпише на борда.

Няма да е зле да разгледаш подробно тази тема : viewtopic.php?f=35&t=13124

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladypetrov » 20 Дек 2010, 0:36

Ilko Ivanov написа:
vladypetrov написа:И да те питам още нещо, имам едно копче което се намира между волана и навигацията, нарисувано е нещо като гума с удивителен, и като е изгасена колата на контакт, и го задаржа , се изпалват звездички на таблото. това за какво е ???

От там се запаметява налягането на гумите и когато в някоя от гумите намалее налягането ще ти изпише на борда.

Няма да е зле да разгледаш подробно тази тема : viewtopic.php?f=35&t=13124

Ами колега мисля че много ми помогна, и мерси за обърнатото внимание! :yes:

Назад към E39