Аларма
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Аларма
Пичове търсих но не намерих това което ме интересува.Купих си обикновенна аларма,и мисля сам да си я вържа.Интересува ме някой който си е слагал досега(сам),да ми каже каде ще е най удобно и практично да сложа алармата така че да имам достъп от кабели до аварийни,датчици за отворена врата,сирена и така нататък.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Аларма
Отпред до ЛЦМ а 

- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Досега сам съм си връзвал алармите на колите,но с е39-ката найстина ме е страх да не объркам нещо.На 2-ве седмици ми е новичка и още не съм я разучил добре.Старите нямаха толкова електроника.Ако пък някой е връзвал към оригиналното централно да казва.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- sadex5
- ентусиаст
-
На по новите коли е по лесно по принцип там се ползва КАН адаптер, но е39 не е толкос сложно. Е към централното де, най-сигурно отпред при шофьорската врата, управлява се по плюс. Мигачите са на ЛЦМа 4 кабела управляват се по плюс, ключетата от вратите и те са там зад джабката управляват се по минус.
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Stennli написа:Досега сам съм си връзвал алармите на колите,но с е39-ката найстина ме е страх да не объркам нещо.На 2-ве седмици ми е новичка и още не съм я разучил добре.Старите нямаха толкова електроника.Ако пък някой е връзвал към оригиналното централно да казва.
Ако те е страх колега, за колицата, защо не отидеш при човек, който си разбира от работата?
По-точно за аларми на БМВ.
Не искам много, искам всичко!
- sadex5
- ентусиаст
-
Колеги БМВ то е кола, даже доста елементарна за монтаж на аларма си е е39, даже да кажем е60 то също...
Ходих веднъж да гледам една космическа совалка, еми само на пръв поглед си беше уникална, иначе обикновен самолет
Ходих веднъж да гледам една космическа совалка, еми само на пръв поглед си беше уникална, иначе обикновен самолет

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Тинтири минтири... не лежи на тва ушо...
не е толкоз лесно !!! точно при Е39 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
animall написа:Разглабяна не жабки и прочиедано знаеш какво правиш, аз лично се плаша от жици...
+1

- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Един лек съвет и от мене!
Не слагай друга аларма,особено сам!
Много електроника,а и тази специална Ай-бъз линия,дано да се изразявам правилно,много претенциозна.
Това до колкото разбрах,е онази фунция на колата която си комуникира между всеки един модул,врата фар,двигател....абе всичко.Там шега не бива.
И аз си взех обикновенна аларма,ама бързичко я махнах.Купих си оригинална сирена на БМВ,втора ръке,има колкото искаш.Връзва се по определен начин към МГ модула,и той си я управлява!
За мен лично,алармата в България е за пред застрахователите само.Да можеш да си я застраховаш.Решили ли са да ти вземат нещо от колата,или самата кола,никаква аларма не може да ти помогне.
Отивай при специалист,да не бъзикнеш електрониката,че всички проблеми при новите коли ,идват именно от там!
Не слагай друга аларма,особено сам!
Много електроника,а и тази специална Ай-бъз линия,дано да се изразявам правилно,много претенциозна.
Това до колкото разбрах,е онази фунция на колата която си комуникира между всеки един модул,врата фар,двигател....абе всичко.Там шега не бива.
И аз си взех обикновенна аларма,ама бързичко я махнах.Купих си оригинална сирена на БМВ,втора ръке,има колкото искаш.Връзва се по определен начин към МГ модула,и той си я управлява!
За мен лично,алармата в България е за пред застрахователите само.Да можеш да си я застраховаш.Решили ли са да ти вземат нещо от колата,или самата кола,никаква аларма не може да ти помогне.
Отивай при специалист,да не бъзикнеш електрониката,че всички проблеми при новите коли ,идват именно от там!
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
колега здр.съвет от патил вече ....търси интерфейсна аларма има много модели ...има и български и китайски и т.н.
по темата тази аларма се управлява от твоето заводско централно и няма да имаш друго дистанционно на ключа, ако имаш де.. има и е39 без ключа с трите бутона
утре ще видя какво съм свързвал като окабеляване към лайт модул,главен модул и т.н.
моята аларма е eaglemaster cl 1300a и е евтина ,но ми е подарък работи без проблем вече година
поздрави иван и не се плаши от кабелите
по темата тази аларма се управлява от твоето заводско централно и няма да имаш друго дистанционно на ключа, ако имаш де.. има и е39 без ключа с трите бутона
утре ще видя какво съм свързвал като окабеляване към лайт модул,главен модул и т.н.
моята аларма е eaglemaster cl 1300a и е евтина ,но ми е подарък работи без проблем вече година
поздрави иван и не се плаши от кабелите

- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
За да не отварям нова тема(надявам се не ми се сърдите)ще пиша тук искам да попитам дали има някакви варианти с аларми да палят колата само с дистанционно,за да мога да я паля от терасата че много гори като тръгна на студено всяка сутрин трябва да чакам по 5 мин и нагоре с тракащо чене в колата и затова отвреме навреме давам газ студена и под 20-24 не пада като подам дори ималко газ и дали са сполучливи тези аларми де
колата е 520 и 2000 по талон 1998 по VIN
Благодаря!
колата е 520 и 2000 по талон 1998 по VIN
Благодаря!
12 мнения
• Страница 1 от 1