ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ! check engine или оранжев двигател
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ! check engine или оранжев двигател
Здравейте колеги... неЗнам иЗобЩо от къде да ЗапоЧна
С моето BMW e39 520i m52 имаме от доста време голям проблем...
малко История : За 1ви път таЗи лампа ми светна АПРИЛ месец след като бях иЗвърШил всякакви ремонти дейности по автомобила и бях готов да се прибирам в Австрия. 2дни преди да тръгна светва оранжевата лампа на двигателя и отидох да направя диагностика при МИЛЕН (NAPSTERS) ОкаЗаха се свеЩи които сменихме и всиЧко бе наред.Пристигнах беЗ проблем и след няколко седмици всиЧко си дойде на мястото - лампата отново светна и колата ЗапоЧна да се тресе.Отидох веднага на диагностика тук(ВИЕНА) в сервиЗа на БМВ и ми одраха кожата 80евро За диагностика + 60 евро За Лули + 80евро За смяна
Тръгвам от сервиЗа и нямах никакви проблеми 1вата седмица след това отново лампата си дойде на мястото
Отивам пак в сервиЗа пак неиЗбежни 80евро За диагностика и пак ниЩо (иЗтриха греШката и нямах проблеми 1 месец)
Прибрах се в България и няма и 2 дни и лампата светна,ходих при Милен (NAPSTERS) който според мен е тоЧния Човек За тоЗи автомобил и какво ли не правихме лампата си светва и си гаси когато си пожелае. Сменихме отново свеЩите с оригинални на БМВ и ужким всичко беШе наред до 1вия светофар и айде отново при него. Сменихме Бубини,Лули,СвеЩи, дори друг комп сложихме и пак ниЩо.Един приятел ми каЗа че от РАШО АУТО могат да ми помогнат...отидох при тях и отново неиЗбежната ДИАГНОСТИКА За неЗнам кой път...окаЗа се АЛТЕРНАТОР или (динамо) Дадох го на ремонт,направиха го като нов и лампата иЗГАСНА ужким ЗАВИНАГИ.
До преди 5дни 03.12.2010 когато тук беШе -22 и ставам аЗ да пробвам как е настилката навън и гледам лампата на скапаното табло свети отново и колата цялата тресе.... Ще се гръмна вече каЗвам ви... Умолявам хора които раЗбирате от тоЗи автомобил да помагат с каквито и да е средства може и да ми иЗпратите някой от България да я Запали в буквалния смисъл на думата
Някакви предложения ???

С моето BMW e39 520i m52 имаме от доста време голям проблем...
малко История : За 1ви път таЗи лампа ми светна АПРИЛ месец след като бях иЗвърШил всякакви ремонти дейности по автомобила и бях готов да се прибирам в Австрия. 2дни преди да тръгна светва оранжевата лампа на двигателя и отидох да направя диагностика при МИЛЕН (NAPSTERS) ОкаЗаха се свеЩи които сменихме и всиЧко бе наред.Пристигнах беЗ проблем и след няколко седмици всиЧко си дойде на мястото - лампата отново светна и колата ЗапоЧна да се тресе.Отидох веднага на диагностика тук(ВИЕНА) в сервиЗа на БМВ и ми одраха кожата 80евро За диагностика + 60 евро За Лули + 80евро За смяна

Тръгвам от сервиЗа и нямах никакви проблеми 1вата седмица след това отново лампата си дойде на мястото

Отивам пак в сервиЗа пак неиЗбежни 80евро За диагностика и пак ниЩо (иЗтриха греШката и нямах проблеми 1 месец)
Прибрах се в България и няма и 2 дни и лампата светна,ходих при Милен (NAPSTERS) който според мен е тоЧния Човек За тоЗи автомобил и какво ли не правихме лампата си светва и си гаси когато си пожелае. Сменихме отново свеЩите с оригинални на БМВ и ужким всичко беШе наред до 1вия светофар и айде отново при него. Сменихме Бубини,Лули,СвеЩи, дори друг комп сложихме и пак ниЩо.Един приятел ми каЗа че от РАШО АУТО могат да ми помогнат...отидох при тях и отново неиЗбежната ДИАГНОСТИКА За неЗнам кой път...окаЗа се АЛТЕРНАТОР или (динамо) Дадох го на ремонт,направиха го като нов и лампата иЗГАСНА ужким ЗАВИНАГИ.
До преди 5дни 03.12.2010 когато тук беШе -22 и ставам аЗ да пробвам как е настилката навън и гледам лампата на скапаното табло свети отново и колата цялата тресе.... Ще се гръмна вече каЗвам ви... Умолявам хора които раЗбирате от тоЗи автомобил да помагат с каквито и да е средства може и да ми иЗпратите някой от България да я Запали в буквалния смисъл на думата

Някакви предложения ???

Последна промяна XJlaneT0 на 08 Дек 2010, 1:32, променена общо 1 път
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: ГОЛЯМА ПРОБЛЕМ ! check engine или оранжев двигател
Добре де, това в Австрия CapsLock-а им все така ли се включва, когато трябва и не трябва!? Да не говорим, че форума си има вграден кирилизатор и няма нужда да имаш такъв инсталиран на компютъра си.
Това не е mirc или Skype, това е форум и тук така просто не върви да се пише
Оставам ти това мнение, но всяко следващо в същия дух ще ти го трия
Това не е mirc или Skype, това е форум и тук така просто не върви да се пише

Оставам ти това мнение, но всяко следващо в същия дух ще ти го трия

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега вземи сподели каква грешка ти е излизала на диагностика и във всички случаи една и съща грешка ли е била
Барай шишарката Минкеее ....
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Само тази грешка ли вади ? Тя трябва да е в следствие на друга грешка.......
- anzak
- старши ентусиаст
-
мисфайър виж си гофрирания маркуч от дебитомера до дросела целия предполагам мотора ти е двоен ванос ако не е цепнат никъде системата за вентилация (клапан картерни газове и маркучите ) и има една кутийка на самите колектори отгоре води се adjuster unit и тя да се погледне
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ilko Ivanov написа:Само тази грешка ли вади ? Тя трябва да е в следствие на друга грешка.......
Кажи му направо от къде е, стига си го мъчил човека

XJlaneT0, газ има ли колата, ламбда сонди сменял ли си?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
погледни си лулите дали наистина са нови и дали не са цепнати на върха. Сложи вътре талк ли се казваше не съм сигурен - тоя белия прах дето пази от влага... Не трябва да има никакви цепки дори заченати - щото иначе конденз и край. Имах преди време мистериозен мисфайър при застудяване на времето - точно заради цепки по няколко милиметра в края на лулите... Лули които Ясенчо Николов беше уж проверил пред мен - били перфектни. Добре, че реших сам да си ги проверя...
Също не е зле да завъртиш бобината от пети цилиндър/дето е до шпилката/ на някой друг за проба.
И като ти правят диагностика записвай на кой цилиндър е мисфайъра. И по възможност прави рокади преди всяка следваща диагностика.
Също не е зле да завъртиш бобината от пети цилиндър/дето е до шпилката/ на някой друг за проба.
И като ти правят диагностика записвай на кой цилиндър е мисфайъра. И по възможност прави рокади преди всяка следваща диагностика.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Re: ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ! check engine или оранжев двигател

- anzak
- старши ентусиаст
-
INTEGRALE написа::mhihi: За тия пари да си беше взел един кабел и един скапан лап топ да си я гледкаш сам като ти направи мизерия....
да оригинал момчето ми се струва му трябва помощ а не предложения за покупки и да те питам на теб ако ти дам един кабел и един скапан лап топ и видиш грешка да не би да си оправиш сам колата
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Щом са гледани лулите и сменяни, виж сондите, не винаги ги изкарва като грешки, може да работят при нормални условия когато се диагностицира, но при други да не дават коректни стойности, виж им подгряването, на една Х5 имаше подобен проблем с тази ламба на мотора и се оказа подгряването на сондата, ама се разбра след ката се свали сондата и се замери.
11 мнения
• Страница 1 от 1