Проблем - изчезва мощноста - РЕШЕН

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Проблем - изчезва мощноста (или по-скоро въртящият момент)

Мнение от jimbo1988 » 30 Юли 2010, 22:36

здр колега
според мен твоят проблем не е от ванос или датчик,
просто ако до сега не си сменял клапана на картерните газове може да е от него.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 02 Авг 2010, 16:29

sp2022 написа:
NAPSTERS написа:
имаш Л.С. и не се притесняваи за цени, не всичко е пари, а и за колега винаги ще помогна ;) :

...EВАЛА НА колегата NAPSTERS супер човечен е :bowdown:

ако всички бяха като него .....колко щеше да е хубаво ,евала Миленка !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 03 Авг 2010, 20:54

:winky: колегата @AGD кара вече месец и колата върви нормално без проблеми. причината за мудноста беше в лошо работещ датчик на всмукателния вал. след смяната му с оригинален всичко заспа :)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 16 Авг 2010, 1:01

NAPSTERS написа::winky: колегата @AGD кара вече месец и колата върви нормално без проблеми. причината за мудноста беше в лошо работещ датчик на всмукателния вал. след смяната му с оригинален всичко заспа :)

Да не си помисли някой, че Милен (NAPSTERS) сам си хвали работата. Аз мислех да пиша след като дам малко време на колата да реши дали ще се прояви отново, но последните две седмици потънах в други приключения и се омотках.
Ето как протекоха нещата през последния месец.
След като след смяната на датчика на разпределителния вал (първото, не при Милен) колата поработи една седмица и пак умря, започнах да търся проблема другаде. След преглеждане на няколко подобни на моята теми стигнах до извода, че са заминали О-ринговете на ваноса. Поръчах ремонтния комплект и всички други части, които се препоръчваше или беше нужно да се сменят при интервенцията и се свързах с Милен, за да се уговорим да види и той колата. 1-2 седмици по-късно бях събрал всичко необходимо и отидох при него, убеден че ще отваряме ваноса. Още отначало, след като лично му обясних симптомите, той ми каза, че за него проблемът е в датчиците, а не механичен. Когато видя какво менте е "новият" ми датчик и закачи колата на диагностика, вече категорично отказваше да отваряме ваноса преди да сложим оригинален датчик. След 2-3 дни вече имах нов датчик и в края на седмицата отново бях в сервиза. Сменихме го и от тогава, вече около месец, колата НЯМА ПРОБЛЕМИ с вървенето.
Огромни благодарности на Милен (NAPSTERS). Забравете за цената, която ще платите в сервиза му, въпреки че тя няма да е никак висока. Най-важното е, че колегата ще се опита да ви реши проблема все едно се грижи за собствената си кола, а такова отношение е дяволски трудно да се намери. Черешката на тортата е, че е не само точен като човек, а и компетентен.
Благодаря отново и на всички дали идеи къде да се търси проблема, независимо дали в крайна сметка са били точни. Напълно ясно е, че е почти невъзможно да се диагностицира преразказ. Аз, въпреки че не съм съвсем неподготвен теоретично и съм пряк свидетел на всички симптоми, позволих откриването и отстраняването на проблема да се проточи и си имам една торба с части, които не се наложи да бъдат сменени.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318I 2000г.

Re: Проблем - изчезва мощноста - РЕШЕН

Мнение от poluhin » 05 Дек 2010, 19:45

Здрасти колега!
Пиши все пак за по любопитните колко струва този въпросен датчик и от къде и за каква цена си купи ония дето не става за да знаем къде не трябва да ходим!
Мисля че и на другите колеги ще им е интересно че като гледам това е доста случвано явление....
Предварително благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 07 Дек 2010, 16:25

poluhin написа:Здрасти колега!
Пиши все пак за по любопитните колко струва този въпросен датчик и от къде и за каква цена си купи ония дето не става за да знаем къде не трябва да ходим!
Мисля че и на другите колеги ще им е интересно че като гледам това е доста случвано явление....
Предварително благодаря!

напъни се малко и прочети цялата тема от началото до края, и сам ще си отговориш.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 07 Дек 2010, 18:02

poluhin написа:Здрасти колега!
Предварително благодаря!

Датчик само и единствено ОРИГИНАЛЕН. Дали ще го вземеш от официален сервиз или надежден магазин, който ще ти даде и гаранция е без значение. Цената не определя качеството - аз моето менте го платих почти като за оригинален и съответно мислех, че е такъв докато не ми отвориха очите.
Няма да ти казвам къде да не ходиш, ще направя нещо по-добро - прегледай ми отново последното мнение и ще разбереш къде можеш ДА отидеш ако си в София и имаш проблеми с БМВ-то.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 07 Дек 2010, 18:37

Направо яд ме хваща като чета - дефакто проблемите ти можеше да са се решили след диагностиката и смяна с оригинален датчик. Вече да беше забравил, че се е случвало...

Здраве да е.

Предишна

Назад към E39