Въпрос за парктроника

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Въпрос за парктроника

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Ное 2010, 16:27

LUCIFER'S написа:аз си сложих лятото точно такъв парктроник ( със оригинално боядисани сиви датчици обаче от тук http://www.hid.bg/Navi-Bulgaria-Parktro ... nalizaciia )... всичко си пасва, отзад на датчика има стрелка, или май беше "UP" която показва посока - НАГОРЕ. Слагаш го да сочи стрелката нагоре!!! като разпробиеш със свредлото от комплекта- на бавни обороти после лекичко зачистваш със остро ножче заосенъците от пробиването и със квадратна пиличка трябва да направиш лекички изпилвания, по около милиметър и половина за да може да законтрят гумените уплатнения и да пасне датчика много добре... ето долу горе как го изпилих аз... УСПЕХ не е трудно и става почти като оригинален, на местото на оригиналните датчици

Изображение

Забравих да ти кажа, че бронята трябва да се свали заради полагането на кабелите от датчиците, също и пластмасовата кора във багажника, след като я свалиш точно в средата има отвор заготовка със силиконова тапичка, от където прекарваш кабелите и после прихващаш със миши опашки... модула съм го монтирал точно поб бушоните- багажник, сиренката съм я лепнал за ламарината под стъклото в багажника, и съм взел + от лампата за осветяване на задна...

Аз сложих същия парктроник като колегата LUCIFER'S. Много лесен монтаж, действа перфектно. Мерси за съветите колега! :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 520i, E39

Мнение от madmimi » 22 Ное 2010, 12:12

А нов (втора употреба) оригинален сензор, откъде може да се вземе (но не за 180 лв.), и при монтажа задължително ли е да бъде обучаван или има ли по-лесен начин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 22 Ное 2010, 16:30

madmimi написа:А нов (втора употреба) оригинален сензор, откъде може да се вземе (но не за 180 лв.), и при монтажа задължително ли е да бъде обучаван или има ли по-лесен начин.

Потърси тук и ще намериш viewforum.php?f=15
Цените са от 20 до 50лв и няма нужда от обучение. Просто го слагаш и работи (освен ако не е прецакан и не работи).

Предишна

Назад към E39