Странно поведение на 525 тдс е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Странно поведение на 525 тдс е39
Колеги, съжалявам ако някой вече е писал за такъв случай, но не открих с търсачката за някой с подобен проблем.
Случката е следната, карам си аз от Търново за София, без проблеми и на магистралата вече спирам на ОМВ гася колата, не съм сипвал гориво, само си взех кафе, влизам в колата, пали от раз, и тогава си качи сама оборотите до 2500 и огасна. После я запалих пак, всичко си беше нормално и си продължих пътя.
Моля ако някой си има някаква представа, от какво е станало така, да каже.
Благодаря предварително. Поздрави
Случката е следната, карам си аз от Търново за София, без проблеми и на магистралата вече спирам на ОМВ гася колата, не съм сипвал гориво, само си взех кафе, влизам в колата, пали от раз, и тогава си качи сама оборотите до 2500 и огасна. После я запалих пак, всичко си беше нормално и си продължих пътя.
Моля ако някой си има някаква представа, от какво е станало така, да каже.
Благодаря предварително. Поздрави
BMW Sheer Driving Pleasure
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Странно поведение на 525 тдс е39
Ами ако сега си е добре какво има да го мислиш
За всеки случай направи една диагностика, за да си спокоен!

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Има има ето темата.trapo написа:Колеги, съжалявам ако някой вече е писал за такъв случай, но не открих с търсачката за някой с подобен проблем.
....
gentata написа:Има има ето темата.trapo написа:Колеги, съжалявам ако някой вече е писал за такъв случай, но не открих с търсачката за някой с подобен проблем.
....
Ами и двете теми ги прочетох и там не ставаше въпрос за промяна на оборотите на място, а само в движение . Тук по-скоро става въпрос за плочка на ГНП ( не малко е изписано ) как се изфорсира сама точно след запалване при недобра центровка . И от опит го казвам че бая съм се бъзикал ( пък и не само аз ). Би трябвало на диагностика да го покаже поне при мойта дъртюга на 15-та секунда я прочитам без да ставам и излизам от колата .

Съжалява, че не писах веднага, чак сега се сетих пак за темата. Та проблема беше дъждовно време
пръснало е вода където не трябва и затова се е изфорсирала. Заведох я на центровка и на пълна диагностика и почистване на мап сензор и сега е като нова.

BMW Sheer Driving Pleasure
6 мнения
• Страница 1 от 1