Звукоизолираща кора над мотора
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Звукоизолираща кора над мотора
Колеги здравейте, изкам мнението ви. Взех оня ден от приятел една 540 ка за проба само, но стъклото беше мръсно и исках да го изчистя с чистачките. Нищо обаче не потече от дюзите на стъклоумивателя, и си помислих, понеже захладня, че течноста е замръзнала. Отидох на бензиностанция да долея течност, с ниска точка на замръзване, и като отворих капака, аз замръзнах направо. Целия мотор беше олят със синя течност. Оказа се че едното маркуче е излязло от дюзата и когато помпичката работи, то пръска навсякъде по капака над клапаните, изспускателния колектор.... Напъхах го как да е и исках пред нас да го направя по здраво, но тази кора над мотора от влагата и после бързото изсъхване се беше тотално деформирала в долния край, провиснала,и не можах да я напъхам стабилно в профилния ръб на капака.
Колеги, правили ли сте подмяна на полипропиленовите тръбички с гумени такива,важен детайл са, но губят еластичност с течение на времето. Или да им сложа по една малка скоба на всяка дюза.
Тази кора как мога в долния край да я захвана здраво за капака, без да го пробивам ? Няма място за рапидки, с изключение на два правоъгълни отвора.
Колата е за продан обявена и се замислям направо да купя нова кора направо, но заради този малкия проблем мисля не оправдава 120 долара, но пък ужасно бие на очи
Колеги, правили ли сте подмяна на полипропиленовите тръбички с гумени такива,важен детайл са, но губят еластичност с течение на времето. Или да им сложа по една малка скоба на всяка дюза.
Тази кора как мога в долния край да я захвана здраво за капака, без да го пробивам ? Няма място за рапидки, с изключение на два правоъгълни отвора.
Колата е за продан обявена и се замислям направо да купя нова кора направо, но заради този малкия проблем мисля не оправдава 120 долара, но пък ужасно бие на очи

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Re: Звукоизолираща кора над мотора
Колега проблемите който си споменал не са сериозни виж някоя Е39 на части вземи и маркучите вземи и кората вярвам няма да ти искат много пари за тези неща сменяш ги и си готов! 

- sadex5
- ентусиаст
-
Да, това е начина, но изках да питам, дали не е по добре да се сложат нови от до. Имам чувството че са произведени в ГДР то
Много грозно се деформира, сега стои като някоя устна на боксьор след 5 рунда

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
За кората не мога да помогна тъй като и моята висеше по същата причина,маркучлетата ги смених със силиконови такива на символична цена 1л-1м.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
прихващаш я с миша опашка, от малките, точно в средата м/у двете уши на кичето...кората.... почти не се забелязва... правиш 2 отвора на около 2 см разстояние с малка отвертка
пъхаш и гледаш мишата опашка да мине през щипката за маркучетата, гледаш и точно там да си направиш отворчетата или щипката за кабелите на подграва ( не си спомням вече) и после я изкарваш от другия отвор на кичето и я закопчаваш, стягаш. при мен така го оправих и висна точно от теч...

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- sadex5
- ентусиаст
-
E това е идея
Сложих и аз две бъркалки от кафе да не си личи, но пак Г образното коляно се беше извадило от дюзата, май ще му сложа по една малка скоба и с черната опашка. Аз им викам свински 

- longboy
- Потребител
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: Е30 М3
При мен, маркучите, се бяха натрошили, смених ги със силиконови, от магазин за декоративни рибки, по 0,40лв./м. и нещата са перфектни вече 3 месеца.
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Може и от аптеката. Взимаш си торбичка за катетър и тя върви с 1 метър маркуч (прозрачен). Пасва точно. А иначе кората и при мен е увиснала, но не съм се занимавал с нея.
П.С. Аптекарката дори не поиска да ми вземе пари за тия торбички за катетър (май си помисли че са за мен и ме съжали жената) и затова немога да кажа колко струват.
П.С. Аптекарката дори не поиска да ми вземе пари за тия торбички за катетър (май си помисли че са за мен и ме съжали жената) и затова немога да кажа колко струват.

Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
sashozmeq написа:Аптекарката дори не поиска да ми вземе пари за тия торбички за катетър (май си помисли че са за мен и ме съжали жената) и затова немога да кажа колко струват.
занеси и една кутия бонбони и и кажи че си оправил проблема вече

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
sashozmeq написа:.....................

На 15-ти Септември седи едно цигане пред книжарницата и гледа жално. Продавачката гледа как другите деца отиват на училище, гледа цигането и решила да му помогне. Излиза при него и го пита:
- Кажи какво искаш детенце, няма да ти искам парички.
- Едно лепилце, лелче.

ПС: И аз си оправих теча, купих си някакъв маркуч от един магазин за тунинг/мунинг по 50 стинки метъра, метър и полвина ми стигна за двете пръскалки, като го прекарах точно от където минава оригиналния, също махнах и доста от маркуча който идва от казанчето (преди тройника) чак до преди сгъвката за предния капак го отрязах и сложих от новия. Кората и при мен виси гадно, в средата обаче, точно между двете пръскалки някъде имаше някаква фабрична дупка на капака (за болт или щипка) и там сложих един малък болт с голяма шайба, та сега седи чат-пат без да виси.
12 мнения
• Страница 1 от 1