Проблеми с музиката/мулти волан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Проблеми с музиката/мулти волан
Така, търсих, търсих, но не намирам! Мулти воланът не работи. Нито мултито, нито аудио функции. ЦД-то работи идеално, но без задна, лява колона- ни звук, ни нищо от нея.След изкл/вкл. балансът е на крайно ляво положение, а FADERA на предни. Станциите ги помни. Та се чудя как да я подхващам? Мислех да проверя говорителя, но той изглежда все едно никога не е мърдал от там, едва ли се е откачил кабела! Някакви ел. схеми на CD? Приемам всякакви съвети и помощ! Мерси предварително! А ако някой може да го оправи да пише директно!
- maloumnik
- Потребител
-
- Кара: E39 M51D25
Re: Проблеми с музиката/мулти волан
И ри мен не свиреше, само че предна дясна колона. Това което те съветвам да направиш е:
1.Сваляш капака и колоната от зад, и виждаш какъв цвят са кабелите.
2.Сваляш радиото(мид) и след това CD-то от което излизат кабелите до колонките, на кабелите които си проверил като цвят пъхваш друго говорителче (с кабелчета), за да чуеш до там дали стига сигнала.
2.1 Ако стига сигнал си проверяваш кабела до отзад / респективно говорителя.
2.2 Ако не стига си взимаш една отверка торкс 8. Само с нея се разглобява цялото CD. Проследяваш от буксата кое от двете крайни стъпала е и го сменяш. При мен беше така. Стъпалото е 7,50лв. някакво TDA беше. Има го в София в магазинчето на Кацарски
(в гугъла има данни за тях).
Успех
1.Сваляш капака и колоната от зад, и виждаш какъв цвят са кабелите.
2.Сваляш радиото(мид) и след това CD-то от което излизат кабелите до колонките, на кабелите които си проверил като цвят пъхваш друго говорителче (с кабелчета), за да чуеш до там дали стига сигнала.
2.1 Ако стига сигнал си проверяваш кабела до отзад / респективно говорителя.
2.2 Ако не стига си взимаш една отверка торкс 8. Само с нея се разглобява цялото CD. Проследяваш от буксата кое от двете крайни стъпала е и го сменяш. При мен беше така. Стъпалото е 7,50лв. някакво TDA беше. Има го в София в магазинчето на Кацарски
(в гугъла има данни за тях).
Успех
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Мултиволана има бушон, провери го, у жабката е, ама кой номер беше....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Според мен воланът е насаждан допълнително и непрофесионално, което ще трябва да се поправи
но първо ще се опитам да разбера защо стереото така се шашка. Всъщност имам колата от два дена, та кое по-напред?! Ще погледна и за бушон все пак. Мерси!

- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Проблемът с липсата на звук се оказа от говорителя, или поне е след предната букса. Остава въпросът със самоволната смяна на баланс и предни/задни. Дали е възножно да е от липса на товар(което ме съмнява) и дали при смяна само на iris-а(мисля така се казва долната част под CD-то) ще се оправи?
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
По скоро ще се оправи ако смениш радиото/CDто.(горната част)
Потърси с търсачката имаше стари теми за този проблем за разместване на настройките на радиото.
ако нямаш IRIS или MID да пробваш пиши ми на ЛС виждам че си от Варна аз имам един свободен който няма много вид ама работи, за проба дали ще се оправи но ми се струва че ще е от CDто
Потърси с търсачката имаше стари теми за този проблем за разместване на настройките на радиото.
ако нямаш IRIS или MID да пробваш пиши ми на ЛС виждам че си от Варна аз имам един свободен който няма много вид ама работи, за проба дали ще се оправи но ми се струва че ще е от CDто
6 мнения
• Страница 1 от 1