акумулатор оферти

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive

акумулатор оферти

Мнение от hobotqnin » 31 Окт 2010, 21:28

колеги,някой да знае от къде в София може да се вземе на прилична цена 90-100 амперчасов акумулатор

Потребител
Аватар
Кара: 525 I,525 TDS,E30 318
Мечтае да кара: БТР

Re: акумулатор оферти

Мнение от mich_29 » 01 Ное 2010, 8:50

По Симеон след опълченска отдясно мярнах едни червени
44 АЧ . 86 лв 55 - 98 лв и т н

горе долу 2 лв на АЧ - точния магазин не помня че търсех друго ама се виждат от вратата

:smoke:
Компютрите са създадени, за решаване на проблеми, които не са съществували преди появата на компютрите...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i e46 03'
Мечтае да кара: 740d f01

Мнение от bronic » 01 Ное 2010, 10:09

в слатина, в bgmaps.com на търсене пишеш: "слатина, бл.9"
акумулаторите са му 2 вида, Искра български и някакви нови Турски, които са без обслужване, били от фирма поделение на Varta. Имаше 90 aH без обслужване за около 155 лв или такава искра с обслужване пак за толкова пари. Мисля, че има възможност да се поръчат от там и други марки.
Работи един дядо, много е точен. Няма да се опита да ти пробута акумулатор - ще провери първо твоят. Има вариант да ти каже, че за 10-20 лева може да се ревизира твоят старият, ако не са му спукани клетките. Определено си разбира от работата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 01 Ное 2010, 22:29

bronic написа:в слатина, в bgmaps.com на търсене пишеш: "слатина, бл.9"
акумулаторите са му 2 вида, Искра български и някакви нови Турски, които са без обслужване, били от фирма поделение на Varta. Имаше 90 aH без обслужване за около 155 лв или такава искра с обслужване пак за толкова пари. Мисля, че има възможност да се поръчат от там и други марки.
Работи един дядо, много е точен. Няма да се опита да ти пробута акумулатор - ще провери първо твоят. Има вариант да ти каже, че за 10-20 лева може да се ревизира твоят старият, ако не са му спукани клетките. Определено си разбира от работата.

мерси колега,днеска бях при въпросния дядо,но за съжаление трябваше да купувам нов.192лв 100амперчаса,800 ампера пусков.само че мерихме за отечка и показва около 1 ампер.има ли някаква остатъчна отечка след изключване,или да тарса нещо по инсталацията

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i e46 03'
Мечтае да кара: 740d f01

Мнение от bronic » 02 Ное 2010, 14:29

ако под утечка имаш предвид, че имаш консумация докато колата е изключена и нямаш консумация - то това е 'таралежа'.
един вентилатор, дето даже и шуми досадно от зад радиото. Тя работи още 15 минути след като си отключил/заключил колата. 1 ампер при условие, че най-вероятно са ти работили и крушките в багажника - 2 броя - е нормално за първите 15-16 минути.
интересно ми е - и теб ли ти зариби по тези турските, дето са без обслужване, че моят акумулатор не беше за смяна, но е хубаво да си имам едно наум.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 02 Ное 2010, 16:10

bronic написа:ако под утечка имаш предвид, че имаш консумация докато колата е изключена и нямаш консумация - то това е 'таралежа'.
един вентилатор, дето даже и шуми досадно от зад радиото. Тя работи още 15 минути след като си отключил/заключил колата. 1 ампер при условие, че най-вероятно са ти работили и крушките в багажника - 2 броя - е нормално за първите 15-16 минути.
интересно ми е - и теб ли ти зариби по тези турските, дето са без обслужване, че моят акумулатор не беше за смяна, но е хубаво да си имам едно наум.

този вентилатор няма нищо общо с таралежа. Този вентилатор е който взема въздих от купето за датчика на климатроника,а таралежа оправлява вентилатора на парното и по скоро неговите степени ! Нормалната консумация на 16-та минута след заключване на колата е 0.03А

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 02 Ное 2010, 21:22

bronic написа:ако под утечка имаш предвид, че имаш консумация докато колата е изключена и нямаш консумация - то това е 'таралежа'.

не,за турските не ме е зарибявал,и си ми каза директно че ги продава от скоро,и няма отзиви.иначе днеска си поиграх,и отечката заковава на 0,42А,при видимо изключени консуматори навсякъде,за период от 10-11 мин.но,като извада бушон номер 11 при жабката,пада на 0,03А.той е 7,5А и прекъсва доколкото видях плафоните и централното,а на листчето което е на италиански пише че бушон 11 е за Servotronic,каквото и да означава

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 02 Ное 2010, 22:41

hobotqnin написа:

не,за турските не ме е зарибявал,и си ми каза директно че ги продава от скоро,и няма отзиви.иначе днеска си поиграх,и отечката заковава на 0,42А,при видимо изключени консуматори навсякъде,за период от 10-11 мин.но,като извада бушон номер 11 при жабката,пада на 0,03А.той е 7,5А и прекъсва доколкото видях плафоните и централното,а на листчето което е на италиански пише че бушон 11 е за Servotronic,каквото и да означава

Консумацията се мери след 15:59 минута ! Ако имаш допълнително слагана аларма търси проблема там,почти съм сигурен че там ти е проблема щом след като махнеш бушон 11 и ти спира отечката. Напиши в търсачката "бушон 11" да видиш колко хора имат такъв проблем и при всички се оказва допълнително слагана аларма :yes:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 05 Ное 2010, 17:50

Колеги моя тръгна нещо да здава и днес се нервирах и си купих Gigavat 95A какво ще кажете? Цената е 238-лева.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар
Кара: Е39 523i Touring

Мнение от ERNEST » 05 Ное 2010, 18:36

колега не си сбъркал, Бош или Варта все са супер акумулатори. на варта цената на дребно е 301 за 95Ач
Във Форума на ФОРД има 2 теми - ПРОБЛЕМИ и ПРОДАВА!!!

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо
При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Назад към E39