лампата за динамото не свети
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- mich_29
- Потребител
-
- Кара: 525 I,525 TDS,E30 318
- Мечтае да кара: БТР
лампата за динамото не свети
някои да знае 3 те букси долу на релето -1 та ми е празна а др 2 идва 12 в на контакт -..
а подозирам че трябва само на 1 та---т е тази на възб намотка . някои да се е занимавал?
Пробл стана като сменил релето
помогнете
а подозирам че трябва само на 1 та---т е тази на възб намотка . някои да се е занимавал?
Пробл стана като сменил релето
помогнете
Компютрите са създадени, за решаване на проблеми, които не са съществували преди появата на компютрите...
- mich_29
- Потребител
-
Re: лампата за динамото не свети
молбата ми по скоро следната - някои с Е39 тдс да откачи тънкия кабел от динамото и на контакт без да пали да премери 2 те крачета в буксата с мултицета-
на 2 те ли му идва 12 в или само на едното и кое точно
ПС
единия отива на първ намотка ,др към лампата на таблото .ама кои е въпроса , защото ме е страх че поради стари изолации 2 та кабела са се опрели по дългия си общ път и да не наиграя и новото реле докато налучквам
на 2 те ли му идва 12 в или само на едното и кое точно
ПС
единия отива на първ намотка ,др към лампата на таблото .ама кои е въпроса , защото ме е страх че поради стари изолации 2 та кабела са се опрели по дългия си общ път и да не наиграя и новото реле докато налучквам

Компютрите са създадени, за решаване на проблеми, които не са съществували преди появата на компютрите...
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
А защо си сменял реле, сам си направих реле за заряд на акумулатора, т.е. за това реле което питаш, просто не ми се даваха 20-40 лв за някво тъпо реле

- mich_29
- Потребител
-
Релето с четките на динамото с диода вътре си го направил сам ??????
/ струва 59 лв англииско , 85 валео/
утре те зимам на работа в сервиза
с какви показатели беше диода които използва апропо - и как разкапсулова старото ?
А СЕГА сериозно - ПОМОГНЕТЕ БЕ
/ струва 59 лв англииско , 85 валео/
утре те зимам на работа в сервиза

А СЕГА сериозно - ПОМОГНЕТЕ БЕ

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Оп, нещо не се разбрахме, това е реле - регулатор, което се монтира на алтернатора, но не е проблем да се направи. Определено няма да е в този малък корпус но става, а лампата не ти свети защото една пластинка не опира в този реле регулатор
Имах в предвид, че съм си направил релето което е при бушоните и отговаря също за лампата на акумулатора в таблото, нищо сложно не е, фабричното е с вграден диод и 6- крак и е разработка на БМВ
, но мойто го разработих с най-обикновено реле от 5 крака и 6-ти през диода
, та работата заспа, това се наложи поради липсата на това реле в кутията
, какво да се прави, тука има - тука няма. Поздрави.

5 мнения
• Страница 1 от 1