Въпрос за температура
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за температура
Здравейте колеги,
имам един проблем с колата, които не мога да разреша. Сменил съм абсолютно всичко свързано с охладителната система, обаче остана наскоро ми се появи един. Когато пътувам и спра, ако съм я понастъпвал преди това, на едно място като работи колата и стрелката на градусите се мърда надясно. Като тръгна и я държа в обороти примерно (2-2.5-3) стрелката се връща, но като работи на едно място и преди това съм я настъпвал се мърда стрелката. Ако съм я карал нормално никакви проблеми. От какво може да е това? Сменил съм антифриза - добре е, радиаторите са изчистени, всички перки работят, виското е сменяно с ново на бмв. Имам само едно съмнение за термостата. Като я взех колата ми казаха че през 1 смяна на маслото трябва да се сменя и термостат и водна помпа, но после ми казаха че не трябвало, само да се смени с металната турбинка водната помпа и нямало да има проблем. Та дали е от това?
имам един проблем с колата, които не мога да разреша. Сменил съм абсолютно всичко свързано с охладителната система, обаче остана наскоро ми се появи един. Когато пътувам и спра, ако съм я понастъпвал преди това, на едно място като работи колата и стрелката на градусите се мърда надясно. Като тръгна и я държа в обороти примерно (2-2.5-3) стрелката се връща, но като работи на едно място и преди това съм я настъпвал се мърда стрелката. Ако съм я карал нормално никакви проблеми. От какво може да е това? Сменил съм антифриза - добре е, радиаторите са изчистени, всички перки работят, виското е сменяно с ново на бмв. Имам само едно съмнение за термостата. Като я взех колата ми казаха че през 1 смяна на маслото трябва да се сменя и термостат и водна помпа, но после ми казаха че не трябвало, само да се смени с металната турбинка водната помпа и нямало да има проблем. Та дали е от това?
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Re: Въпрос за температура
doomy525 написа: Имам само едно съмнение за термостата. Като я взех колата ми казаха че през 1 смяна на маслото трябва да се сменя и термостат и водна помпа, но после ми казаха че не трябвало, само да се смени с металната турбинка водната помпа и нямало да има проблем. Та дали е от това?
Колега иди го виж термостата,щом те претеснява,напълно възможно е той да е проблема,щом всичко друго 6..
Как през 1 смяна на маслото,нова водна помпа и термоста

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
Хубаво е да си смениш турбинката на водната помпа с метална, по-сигорно е.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Термостат или водна помпа щом е сменяно виското и е почистен радиатора (но може да има и запушване вътре в радиатора) така че карай подред помпа термостат пък ако го има още проблема радиатор (пък може профилактично и той да се промие при смяната на помпата и термостата).

П.П. То така да се каже е консуматив помпата и термостата при купуването на колата но пък да се сменят през една смяна на маслото
мастора който го е казал явно е master of the masters
.

П.П. То така да се каже е консуматив помпата и термостата при купуването на колата но пък да се сменят през една смяна на маслото

Последна промяна gentata на 05 Ное 2010, 0:40, променена общо 1 път
- veris
- Потребител
-
- Кара: E60 , 530i
- Мечтае да кара: F10
gentata написа:П.П. То така да се каже е консуматив помпата и термостата при купуването на колата но пък да се сменят през една смяна на маслотомастора който го е казъл явно е master of the masters
.
Да наистина са си консумативи и според мен.Ето моята поучителна история.Аз като взех колата 525и смених масла филтри и един разбит носач и направо тръгнах към морето.Но един ден на път за разходка към Бургас до кръговото на Равда се чу шум отпред и в този момент светна лампата на алтернатора, както и усетих, че колата няма хидравлика.Казах си ремък, трябваше и него да сменя ама на....след дъжд качулка.Слизам и забелязвам, че изпод мотора тече антифриз,(в този момент веднага ми светна какво е станало) вдигам капака мазало ремъка се осукал на 100 посоки всичко ври и мокро.И така останах на средата на нищото.Нито знам там майстор, колата е на никъде абе.....

Та мисълта от всичките ми по-горе думи, с които може би Ви отегчих и дотегнах е, че независимо дизел или бензин, тази помпа,ремъка и термостата не са никък за подценяване и в самото начало трябва да бъдат сменени, за да Ви е мирна главата по-натам.
Be yourself, no matter what they say....
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
термостат.температурата не трябва да помръдва грам,след като загрее необходимите градуси.стар майстор ми е казал,че стрелката винаги трябва да е права.....и да не помръдва.при мен също играеше,смених го и заспа.
- BMWFREDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39ки
Колеги моля ви дайте информация как да си промия системата имам подобен проблем само че колата и в движение загрява и си мисля че може да е нещо задръстено. Термостата ще сменя днес само че искам да направя промивка
и на радиатора.
Благодаря предварително
и на радиатора.
Благодаря предварително
Здравейте колеги,
имам една лоша новина за всички които имат ТДС
Термостата и водната помпа са сменени, радиатора прочиctен (Илко не изкочи почти нищо от него..), сменена е капачката на разширителния съд, но уви - проблема остана. Колата като я студена и без капачка на разширителния съд надува маркучи и хвърля вода
Жалко, но факт ! Остана едно единствено нещо което не е сменяно по нея и това е главата или гарнитурата на главата и то точно сега се появиха. Въпроса ми е следния - от къде може да си набавя читава глава, ако тая не става за правене и кой вариянт бихте предпочели вие - ако може старата да се оправи или нова? Защото аз съм привърженик на нови работи, в смисъл да не се правят старите
Кой вариянт бихте препдочели ?
имам една лоша новина за всички които имат ТДС

Кой вариянт бихте препдочели ?

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Незнам дали си наясно но чисто нова глава струва колкото целия ти двигател..
Свалете главата и вижте какво е положението,сега си говориш на изуст.
Свалете главата и вижте какво е положението,сега си говориш на изуст.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Не съм казал чисто нова, а от друга кола, която е здрава 

Ми извинявай много, но не виждам никакъв смисъл да дам 1500лв за чисто нова глава при положение че мога да се снабдя с двигател за тея пари, но с други неща компромис освен ЧИСТО ново не съм правил. Ти ако би дал такива пари за кола, която е на 10 години приблизително твое решение си е
Нищо лично, но не пуснах тая тема за заяжданя и т.н., а с цел някои ако знае нещо по въпроса да помогне 

- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
колега свали главата и я закараи на тест да видят дали е много спукана,ако е на едно место се заварява и няма проблем невидях от каде си но ако си от сф.ходи на хладилника,там ще ти я оправят и то не за много пари.Моита беше много спукана и затова си взех друга втора ръка,никакви проблеми няма сега вече 2 год.но нали знаеш че тия коли докато не вдигне температурата на средата никакво пържене,аиде успех
И малко развитие по темата в случай че някои има сходния проблем 
Оказа се глава, на 5ти цилиндър спукана и се виждаше с просто око. Заедно с нея са сменени и веригите в двигателя, както и всички уплътнения на нафтовата помпа, че течеше. Освежи се двигателя на кратко казано :
Всичко е наред вече и благодарности на Илко Иванов за добре свършената работа 

Оказа се глава, на 5ти цилиндър спукана и се виждаше с просто око. Заедно с нея са сменени и веригите в двигателя, както и всички уплътнения на нафтовата помпа, че течеше. Освежи се двигателя на кратко казано :

13 мнения
• Страница 1 от 1