проблем с обезвъздушаване, парно, термостат , и аз незнам
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с обезвъздушаване, парно, термостат , и аз незнам
Колеги до преди 2 седмици карах без термостат и проблеми никакви, но времето взе да изстива и реших да сложа термостата. Купих термостат wahler, монтирах го и обезвъздуших, но както те досештате май е останал въздух някъде из двигателя или някъде в системата на парното. Обезвъздушавах о6те няколко пъти но нищо, като загрее колата маркучите са корави, забелязах че от централните духалки на таблото духа студено ( от духалката на предния прозорец си е топло, както и от страничните). Да не би проблема да е в клапаните на парното, вие как мислите ? мотора е м52б20.
Re: проблем с обезвъздушаване, парно, термостат , и аз незнам
Този двигател се обезвъздушава сам,поразрови се из темите,писал съм го доста подробно
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Ако в краката и на стъклото постоянно духа топло (когато си му го задал така), значи проблемът не е нито в клапаните, нито и в обезвъздушаването.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
meha написа:Този двигател се обезвъздушава сам,поразрови се из темите,писал съм го доста подробно
Как така пък се обезвъздушава сам този двигател??? Нали ТДС се обезвъздушаваше сам???

Пълни се антифриз от разширителната капачка на радиатора,докато прелее,след това се отвърта леко обезвъздушителната пробка на термостатната капачка,долива се още антифриз,при което е хубаво докато се завива пробката,едновременно със завиването и да се налива и антифриз,затваря се капачката,палиш и колата да работи на празен ход,когато достигне 90 градуса,пускаш парното на 32' градуса и първа чертичка вентилатор...това е.......без подаване на газ,без форсиране,без отвиване на пробки при работещ двигател и т.н......
3-ти съм правил процедурата на такъв мотор и винаги на следващия денпри проверка на студен двг,антифриза е където трябва по "индикаторна черта"
3-ти съм правил процедурата на такъв мотор и винаги на следващия денпри проверка на студен двг,антифриза е където трябва по "индикаторна черта"
5 мнения
• Страница 1 от 1