Въпрос за контактния ключ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Въпрос за контактния ключ
Колеги, както си паркирах колата на паркинга и след 3 часа отивам да я паля. Резултата е само въртене на стартера.
Опитвам с резервня ключ, но стартера дори не помръдва. Пак с оригиналния - върти, но не пали. Въпроса ми е, може ли да ми се е прецакал ключа или да търся проблема другаде?
Значи оригиналния ключ е с три бутона. Двата са с еднаква големина. На единя има стрелка, на малкото копче е знака на БМВ (отстрани на него пише LOCK), третото копче е изобразена кола с отворен багажник. Няма диоди, няма нищо.
Резервния ключ е само метален, без никакъв корпус. Нямам си на идея за какво става въпрос, но утре майче ще се ходи до сервиз на БМВ. Пак...
Опитвам с резервня ключ, но стартера дори не помръдва. Пак с оригиналния - върти, но не пали. Въпроса ми е, може ли да ми се е прецакал ключа или да търся проблема другаде?
Значи оригиналния ключ е с три бутона. Двата са с еднаква големина. На единя има стрелка, на малкото копче е знака на БМВ (отстрани на него пише LOCK), третото копче е изобразена кола с отворен багажник. Няма диоди, няма нищо.
Резервния ключ е само метален, без никакъв корпус. Нямам си на идея за какво става въпрос, но утре майче ще се ходи до сервиз на БМВ. Пак...
Не искам много, искам всичко!
- bacila
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: х5 е53
- Мечтае да кара: е61 м-пакет
Re: Въпрос за контактния ключ
исписва ли нещо на компа?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Gari_82 написа:Колеги, както си паркирах колата на паркинга и след 3 часа отивам да я паля. Резултата е само въртене на стартера.
с металния ключ няма да запалиш никога, защото в него няма чип които ЕВС-а (фабричния имобилаизер) да разпознае.
мисля , че или ти се е скапала бензиновата помпа или датчика на вала. без диагностика няма да стане ясно.
- Gari
- младши ентусиаст
-
На компа не изписва нищо. Относно бензиновата помпа - чувам я че работи. С металния ключ съм палил, но ако черния ключ е в мен. Не знам какво е правено по колата, какво е сменяно и пригаждано. Отворих капаците под волана и гледам че има една малка бяла букса, но няма място за включване. Та не знам. Май е най-добре към сервиза. А като знам колко взимат...
- Gari
- младши ентусиаст
-
Re: Въпрос за контактния ключ - решен проблем
Оказа се, че имам изгорял бушон, от тези в багажника, за централното заключване. Подмених го и колата запали.
Интересното е, че от вратата си отключвам централно, а пак бушона изгорял...
Все пак се оправи колицата
Интересното е, че от вратата си отключвам централно, а пак бушона изгорял...
Все пак се оправи колицата

5 мнения
• Страница 1 от 1