Е39 540ia смяна на масло автоматика ''стептроник'' съвет..

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 540ia Е65 745i

Re: Е39 540ia смяна на масло автоматика ''стептроник'' съвет..

Мнение от FLEX » 12 Окт 2010, 8:04

значи моето масло е сменяно в джемини преди мене и имам даже гаранция от там и я нея пише че трябва да го сменя след 40-50хил. а аз вече съм ги минал и затова искъм да го сменя иначе нямам проблем със скоростите.

Потребител
Аватар
Кара: 530 dA Touring

Мнение от enyust » 12 Окт 2010, 14:04

Веселин|Василев написа:
П.П Много добра цена са ти дали 255 лв, това филтри и масло ли е?!

Това е Филтър, Гарнитура, Масло, Работа.
Предполагам има разлика от кола до кола в зависимост от скоростната кутия.
Спомних си, че офертата на ДаруКар включваше и болтове (предполагам нови). Незнам може в други сервизи да имат различна процедура, но аз от това, което прочетох по въпроса за смяна на масло на Автоматичната скоростна кутия на Е39 разбрах следното:

1. Цялата скоростна кутия събира около 8-9 литра масло
2. При смяна (без сваляне на кутията) може да се източи около 6 литра, поради тази причина някои маниаци правят процедурата по два пъти в рамките на 2000 км. и след това карат съответно между 50 000 и 100 000 км. след втората смяна.
3. Има специални процедури при наливане на маслото (палене на двигател, изреждане на всички степени, доливане на масло, завъртане на пробката при работещ двигател и т.н.)
4. Следователно не е добре да го прави някой лаик като мен или съседното "гаражно сервизче"
5. Оригинално от производителя не препоръчват да се сменя маслото освен ако няма течове или не е ремонтирана кутията по някаква причина, защото маслото в скоростната кутия се води Long Life
6. Аз реших да го сменя, защото Long Life не означава Eternal Life (тоест не е Вечен Живот), a и моята нова (стара) кола е имала достатъчно Long Life от 1999 насам.
Това което съм написал е информация, която съм събрал с четене на този форум, други форуми и други източници из интернет, и не гарантирам да е абсолютно достоверна.

Успех "...and may the BMW Power be with you!"
Еню

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 540 ///M-paket 2003

Мнение от lubenti » 12 Окт 2010, 14:27

Преди няколко месеца го смених на моята 530d 2003г
Филтър + гарнитура (оригинални и вървят в комплект включително болтчета) 150лв
От кутията изтекоха 5.5 литра цена на маслото е 35лева за литър (това е червеното масло) 6 х 35 210 лв.
Всичко 360 лв.
Това са цени на Дару Кар и с отстъпка но не знам каква. Винаги мога да поръчам на някои колега стига да го устройват цените!

Труд не съм включвал в цената, защото майстора пари не ми взима.

Успех и посдрави
35643

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 12 Окт 2010, 18:39

enyust написа:
Веселин|Василев написа:
П.П Много добра цена са ти дали 255 лв, това филтри и масло ли е?!

Това е Филтър, Гарнитура, Масло, Работа.
Предполагам има разлика от кола до кола в зависимост от скоростната кутия.
Спомних си, че офертата на ДаруКар включваше и болтове (предполагам нови). Незнам може в други сервизи да имат различна процедура, но аз от това, което прочетох по въпроса за смяна на масло на Автоматичната скоростна кутия на Е39 разбрах следното:

1. Цялата скоростна кутия събира около 8-9 литра масло
2. При смяна (без сваляне на кутията) може да се източи около 6 литра, поради тази причина някои маниаци правят процедурата по два пъти в рамките на 2000 км. и след това карат съответно между 50 000 и 100 000 км. след втората смяна.
3. Има специални процедури при наливане на маслото (палене на двигател, изреждане на всички степени, доливане на масло, завъртане на пробката при работещ двигател и т.н.)
4. Следователно не е добре да го прави някой лаик като мен или съседното "гаражно сервизче"
5. Оригинално от производителя не препоръчват да се сменя маслото освен ако няма течове или не е ремонтирана кутията по някаква причина, защото маслото в скоростната кутия се води Long Life
6. Аз реших да го сменя, защото Long Life не означава Eternal Life (тоест не е Вечен Живот), a и моята нова (стара) кола е имала достатъчно Long Life от 1999 насам.
Това което съм написал е информация, която съм събрал с четене на този форум, други форуми и други източници из интернет, и не гарантирам да е абсолютно достоверна.

Успех "...and may the BMW Power be with you!"
Еню

първо се води Лайфтайм а не Лонглайф второ процедурата по смяна на маслото не е някаква черна магия и всеки който има малко ум в главата и знания може го смени дори и в малкото квартално гаражно сервизче и то даже по успешно от в големите лъскави сервизи и е силно препоръчително да се сменя маслото за да се намали риска от сериозни харчове за в бъдеще
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 13 Окт 2010, 22:55

пресни цени от ВАРИ 2000 от тази сутрин, филтър + гарнитура+болчета 138 лв. масло за GM кутия 22 лв. литър
за едно 525 d е около 292 лв. без труд ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от KAGRAMAN » 14 Окт 2010, 10:48

272лв смяна на масло,филтър с гарнитурата

Предишна

Назад към E39