Симулиране със съпротивление на пиропатрона на шоф.седалка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Симулиране със съпротивление на пиропатрона на шоф.седалка

Мнение от el_nino » 05 Окт 2010, 22:29

Колеги преди нчколко дни ми светна лампата на еърбег-а.
Днес бях на диагностика и изкара че проблема е в пиропатрона на шоф.седалка.
Днес се рових цял ден във форума и намерих няколко поста само свързани със съпротивления от 3ком или 2ком , но нищо конкретно ! .
Идеята ми е някои които се е занимавал и решил този проблем да обясни и помогне от първа ръка !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Симулиране със съпротивление на пиропатрона на шоф.седалка

Мнение от badsharki » 06 Окт 2010, 7:03

Почти съм сигурен, че проблема ти не е в пиропатрона, а във връзката под седалката. Погледни под шофьорската седалка и ще видиш букса закачена за нея(или поне би трябвало да е закачена), разкачи я, почисти с контактен спрей, изтрийй грешката и би трябвало да ти изгасне лампата ... поне за няколко месеца. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 06 Окт 2010, 8:35

badsharki написа:Почти съм сигурен, че проблема ти не е в пиропатрона, а във връзката под седалката. Погледни под шофьорската седалка и ще видиш букса закачена за нея(или поне би трябвало да е закачена), разкачи я, почисти с контактен спрей, изтрийй грешката и би трябвало да ти изгасне лампата ... поне за няколко месеца. :)

:yes:

Имах същия проблем, но с дошофьорската седалка. Като я махнах и видях, че кабела е рязан и е прекарван нов, който не минава през черната букса. Това са го забелязвали доста хора от форума (рязания кабел). Аз намерих и един лист под седалката, от който става ясно че въпросната манипулация е направена непосредствено след производството на колата в официален сервиз. Това, че е правено при много хора ме кара да си мисля, че там е имало някакъв производствен дефект, отстранен с рязане на фабричния кабел и сменяне с нов. Проблема си оправих като смених целия този кабел. Резнах го долу, където излиза от пода, и преди буксата (допълнително слаганата) и го подмених с нов. Така, че ако проблема не в буксата, то смени кабела до буксата с някой мек кабел. :)
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 06 Окт 2010, 10:07

sashozmeq написа:Това, че е правено при много хора ме кара да си мисля, че там е имало някакъв производствен дефект, отстранен с рязане на фабричния кабел и сменяне с нов.

Точно така, дори си има сервизен бюлетин на БМВ за тази букса под шофьорската седалка и навремето са го оправяли гаранционно. Има си и някакъв "repair kit" при който се заменя голямата букса с едни по-малки буксички. При мен също е оправяно това, най-вероятно от предишния собственик макар, че при мен не висят рязани кабели и всичко си е много интелигентно направено, но явно си зависи при кой дилър е правено. :mhihi:
Въпреки това пак ми даваше грешка от там. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от el_nino » 06 Окт 2010, 11:00

Цялата работа е че на всеки опит трябва да давам по 30лв за диагностика , има ли някои колега които може да занули грешката след като напръскам буксата и да не се възползвам от услугите на сервизите , естетсвено срещу почерпка :P

Някои то вас двамата удобно ли му е да снима от къде до къде точно е прекаран новия кабел , а аз ще погледна при мен как са нещата !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Мнение от astoinov » 06 Окт 2010, 15:20

Аз имам същия проблем, пръскахме буксата с контактен спрей, издържа има няма 2 седмици и след тва пак светна. Повторих процедурата, кихнах нови 20лв., 2 седмици и пак лампата. Много е мизерна тая букса.

По интересния въпрос е - след като не е проблема в самия бег, дали ще се отвори при удар?
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 06 Окт 2010, 15:22

astoinov написа:По интересния въпрос е - след като не е проблема в самия бег, дали ще се отвори при удар?

свети ли лампата-НЕ

Запоете жиците и край ;)
И сигурни ли сте,че "мрежата" не ви прави проблем
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от el_nino » 06 Окт 2010, 15:26

Варианта да се елиминира буксата и на неино мчсто да се запои кабел удължител дали ще свърши по-добра работа , щом проблема е в контакта нма буксата така би трябвало проблема да се изчисти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 06 Окт 2010, 21:54

el_nino написа:Варианта да се елиминира буксата и на неино мчсто да се запои кабел удължител дали ще свърши по-добра работа , щом проблема е в контакта нма буксата така би трябвало проблема да се изчисти.

изрязваш буксата, запояваш кабелите, стягаш с една свинска опашка и буксата на пиропатрона към самия него, изтриваш грешката и караш.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 06 Окт 2010, 22:19

Според мен проблема не е в буксата, а е в кабела. Тоя кабел се огъва постоянно при местенето на седалката и се прекъсва. Не е от най-меките кабели и затова при мен го смених целия.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

Назад към E39