загуба на ниски обороти - маслен вент(р)ил ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- phphmm
- Потребител
-
- Кара: Е65 и Е39
- Мечтае да кара: Murcielago
загуба на ниски обороти - маслен вент(р)ил ?
Здравейте колеги проблемът ми е следният от няколко дни колата не държи ниски обороти и гасне(най-вече студена) а също така и отвреме на време(невинаги) губи мощност.Ходих в сервиз и ми казаха че трябва да се смени маслен вентил или вентрил неможах да разбера точно. Тъй като трябваше да пътувам не можах да направя въпросната смяна в този сервиз.Сега съм в друг град и ходих на други два сервиза откъдето ми казаха, че за пръв път чуват за такава част на колата. Имате ли идея какво е и как може да се поправи.Разбира се ако не мога да се оправя ще се връщам пак там където бях първия път.
Предварително благодаря на всички които вземат отношение.
Предварително благодаря на всички които вземат отношение.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: загуба на ниски обороти - маслен вент(р)ил ?
като за начало кажи каъв е мотора, предполагам , че става въпрос за клапана на картерните газове, тои има отношение в празния ход.
- phphmm
- Потребител
-
мисля че моторът е М50, вчера разглобихме и се оказа че проблемът е в една част която връща маслените пари към двигателя, тя се е спукала и от там колата засмуква въздух,а от там губи и обороти и мощност.сега ми предлагат да затапят временно изхода за парите за да мога да я карам докато ми доставят оригиналната част дали да се съглася или да спра колата от движение временно
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
phphmm написа:мисля че моторът е М50, вчера разглобихме и се оказа че проблемът е в една част която връща маслените пари към двигателя, тя се е спукала и от там колата засмуква въздух,а от там губи и обороти и мощност.сега ми предлагат да затапят временно изхода за парите за да мога да я карам докато ми доставят оригиналната част дали да се съглася или да спра колата от движение временно
моторът ти е М52 и точно за клапана на картерните газове става въпрос. по добре не я караи колата докато не ти доставят и сменят клапана

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
И да го затапиш няма да е проблем, ще започне да върви една идея повече и да харчи пак толкова повече 

- phphmm
- Потребител
-
благодаря за съветите.реших проблема по най-добрия начин - ново от магазина, тъй-като ме беше страх да рискувам да го затапвам, а пък за втора употреба ми искаха почти същата цена
6 мнения
• Страница 1 от 1