Въпрос колеги относно рейката
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: Въпрос колеги относно рейката
Колеги оставете го той вече както се вижда е временно отстранен
, а аз искам да попитам колегата bobih от къде са тези цени и има ли ги в БГ рейките (чисто информативно не е лошо човек да знае къде какво
)

- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Колеги, цените в БГ са изключително завишени - това не е тайна за никого...
Повечето от нас са компютърно грамотни, горе-долу на "ти" с английския, така че купуването на скъпи части за колите ни като маховик, кормилна рейка и др. е деликатен въпрос.
Ето на какво попаднах в един британски сайт: http://www.eurocarparts.com/ecp/c/BMW_5 ... d041d&STRK
Ето информация и за самата компания производител: http://www.remyinc.eu/about.php
Лично аз бих рискувал да закупя нова (рециклирана) рейка за 400 лв. (с доставката), отколкото да дам приблизително същите пари за рециклиране на старата (която не се знае колко е износена). Да чукна на дърво, засега нямам проблеми с този детайл, но тези които имат - нека хвърлят по едно око на горния линк
П.с. вижте и цените на маховиците
Във VW форума всеки се плаши от думата маховик при PD моторите - е, вижда се, че не е толкова страшно 
Повечето от нас са компютърно грамотни, горе-долу на "ти" с английския, така че купуването на скъпи части за колите ни като маховик, кормилна рейка и др. е деликатен въпрос.
Ето на какво попаднах в един британски сайт: http://www.eurocarparts.com/ecp/c/BMW_5 ... d041d&STRK
Ето информация и за самата компания производител: http://www.remyinc.eu/about.php
Лично аз бих рискувал да закупя нова (рециклирана) рейка за 400 лв. (с доставката), отколкото да дам приблизително същите пари за рециклиране на старата (която не се знае колко е износена). Да чукна на дърво, засега нямам проблеми с този детайл, но тези които имат - нека хвърлят по едно око на горния линк

П.с. вижте и цените на маховиците

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега цените в България не само за завишени в пъти,те са доста по-високи с досто сериозен %.Това не се отнася само за частите за любимите ни баварци,но и за почти всичко останало,но това няма как да променим-икономиката ни е скапана.Професора ми по макроикономика в университе ни учеше нищо да не купува ме от БГ-да си порачваме от нета
Само да спомена,че малкият ми брат е студент в Манхаим Германия и като е тук му е жал да си купи бира или нещо от супера,защото му е скъпо.А аз самия като сам му бил на гости съм купувал нещо от там направо ми е идело да се"обеся",знаейки колко е тук и аз съм купувал.Според думите на малкия един социално слаб германец получавал около 900евро на месец от държавата,сами смятайте нататак....Естестествено рейка,турбо и тн.ще си ги сменям 1наж в годината,просто за профилактика,сдандарт...Няма общо с темата на колегата за рейка,просто исках да споделя,но да който тарси естествено ще намери от чужбина,части 2-3 пъти по евтини,оригинални 1во качество,но не мисля,че това е тайна за някой
Поздрави колеги

Поздрави колеги
- lp_play
-
-
- Кара: lp_play вече не посещава този саит
buller браво брат ти си но1 
LUCIFER'S не става дума за мойта реика, мойта е перфектна, а на пи4а с реиката му е ве4е няколко години, още не е влизал в никви ниви

LUCIFER'S не става дума за мойта реика, мойта е перфектна, а на пи4а с реиката му е ве4е няколко години, още не е влизал в никви ниви

- DANDY
- Потребител
-
- Детайли за колата: 523 i,97
Здравейте колеги,и аз както и повечето от вас имах проблем с рейката.Разучих цени тва онова и я почнахме,свалихме моята и я занесох във магазина ,от там звъннаха във някакъв завод кадето ги рециклират,оказа се че там имат същата готова рециклирана разгеле поне викам ще стане за 1 ден,иначе даваш я днес вземаш си я на другия ден.Значи като докараха другата паднах като я видях във специален кашон на които си има снимка надписи абе направо като нова,отворихме кашона и ако не знаеш че това е рециклирана рейка няма и да разбереш, деиствително като чисто нова излъскана боядисана в сребристо всички винтчета центрирани и маркирани с червено, върви комплект със монтирани накрайници и гумените маншони и със 1 година гаранция.Значи струва 303.00 евро като оставяш твойта, за работа- сваляне 1 час монтиране 1 час по 35 евро на час общо 70 евро и за маслото 5 евро обща сума 378 евро.Забравих да уточня това е в Испания,вече 2 седмици карам с нея никакъв проблем колата е супер,даже и двигателя заработи по-тихо изглежда като се смени маслото помпата работи по-добре и е супер.Това е от мен поздрави
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Испанци и техника
Колега,от тез 300 евро половината са печалба другото е суровината или материали, и при норма на сервиз 35 евро на час, айде познай колко добре е направена..Те са на принципа мучо трабахо, поко динеро
..Но дано да си доволен 

- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
лемфордера се прави в заводите на ZF ZAHNRADFABRIK - автоматици и реики тва праат наи добрита фирма в тая област -реиките
- Triforce
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD, 2015
- Детайли за колата: 530XD, 2015
Здравейте! От 4-ти Април карам БМВ Е39, закупено ново от Пловдив, през 2003-та година. Колата е много пазена, но като се качих да я карам, усетих вибрация във волана. Подобна случка имах и с Е36 преди 6-7 години и тогава беше кормилна щанга. Сега, обаче, майстора каза - РЕЙКА! Гледам, че пишете за рейки, но не видях конкретно от Германия дали може да се намери рейка за Е39 - 525, дизел, автоматик. Ако някой има повече информация, моля да пусне едно лично съобщение.
Благодаря Ви и лек ден!
Благодаря Ви и лек ден!
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2