Информация относно стъпало?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Информация относно стъпало?
Здравейте.
В момента карам BMW 520D 2000-та година.
В багажника съм с фабричното стъпало и ме интересува каква му е мощноста, защото ако искам да сменя говорителите дали ще трябва да сменя и него?
В момента карам BMW 520D 2000-та година.
В багажника съм с фабричното стъпало и ме интересува каква му е мощноста, защото ако искам да сменя говорителите дали ще трябва да сменя и него?
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Re: Информация относно стъпало?
За система без ДСП:
-10х15W
За система с ДСП:
пищялки - 4х15W
-средни (в предните врати) - 2х15W
-ниски - 4х30W
-субуфери - 4х30W
И ако смениш само говорителите, няма да направиш нищо, освен ако не са издухани. Аз в момента карам оригиналните (най-обикновените) на усливател 4х70W RMS и трябва да ти кажа, че се държат много добре. Ако издържат изобщо не мисля да ги сменям. Принципно едни говорители може да ги скапеш и с много слабо стъпало, така че кажи какво точно целиш, за да може да получиш коректен отговор.
-10х15W
За система с ДСП:
пищялки - 4х15W
-средни (в предните врати) - 2х15W
-ниски - 4х30W
-субуфери - 4х30W
И ако смениш само говорителите, няма да направиш нищо, освен ако не са издухани. Аз в момента карам оригиналните (най-обикновените) на усливател 4х70W RMS и трябва да ти кажа, че се държат много добре. Ако издържат изобщо не мисля да ги сменям. Принципно едни говорители може да ги скапеш и с много слабо стъпало, така че кажи какво точно целиш, за да може да получиш коректен отговор.
В момента музиката е доста незадоволителна - не е силна, няма бас - нищо, и се чудя какво да направя по въпроса?
У нас имам един страшен суб-уфер и се чудя дали не може да го бутна някъде в колата, и тук изникна въпросът дали стъпалото ще издържи?
У нас имам един страшен суб-уфер и се чудя дали не може да го бутна някъде в колата, и тук изникна въпросът дали стъпалото ще издържи?
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
За страшния суб ще трябва и страшно стъпало, а сигналите си ги взимаш от настоящото съпало и си ок. Ако искаш и другите колони да усилваш ще ти трябва още едно четириканално усилвателче и малко кросоувърчета (честотни филтри). Другия вариант е един хубав шестканален усилвател. Аз съм с първата схема: моноблок за баса + 4-канален усилвател за говорителите из купето и AC/DC полудяват 

4 мнения
• Страница 1 от 1