Проблем с багажника

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с багажника

Мнение от speedhokk » 25 Апр 2010, 16:37

Тук искам да задам един може да ви се стори малко глупав въпрос :D .На БМВ 520 1998г отварят ли им се багажниците от копчето на ключа или само се отключват.А сега за пробелема ми. Аз като го натисна това копче се чува един звук и нито се отваря, нито се отключва :( Някакви предложения :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Проблем с багажника

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Апр 2010, 20:57

Копчето само отключва багажника.Но сам няма да се отвори.Това което чуваш би трябвало да е отключването или заключването.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i - e39 - 97 г.

Мнение от mandorg » 26 Апр 2010, 1:00

Отваря се също от копчето - леко се надига капака и остава свободен. На мен не ми работи бутона на капака на багажника и само с ключа и от вътре го отварям. Като натисна бутона на ключа няма нужда нищо друго след това само вдигам капака

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 26 Апр 2010, 8:34

Първо нищо не разбрах, защото единия колега казва, че само се отключва, а другия че и леко се наддига за да се отвори(аз също мисля че трява да се отваря, защото на копчето на ключа е нарисуван вдигнат капак :| ).И определено звука, който чувам не е за отключване и заключване.Просто не мога да го опиша. Нещо като стържене и продължава по-дълго от например-заключването на всички врати и 100% сигурен че е нещо от екектрониката ама като си знам майсторите в града, не ми се ще да им оставям колата за това се надявах да ми кажете ако някой е имал подобен проблем, да каже какво точно е направил, за да мога да ориентирам майстора, да не се налага да ми човърка цялата кола преди да разбере какво не е наред.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 26 Апр 2010, 9:02

Като натиснеш копчето от ключа се отваря багажника, но не се вдига, а само се открехва и после само вдигаш. Същата роля играе и копчето отвътре (долу до лостчето за предния капак). А звука, който се чува е все едно освобождава ключалката. Явно при теб нещо се е прецакало и трябва да се свали :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 26 Апр 2010, 9:11

Еми значи тогава определено има проблем, защото при мен не става абсолютно нищо. Нито се открехва, нито се отключва. Предложения!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 26 Апр 2010, 13:09

Какво да прави багажника при натискане на копчето на ключа/бутона до шофьорската врата (дали само да се отключи или и да се отвори, се програмира в Кар-мемори. За комбитата се програмиа и кое да отвори - капака или стъклото.
Дано е въвеждам в заблуждение, но мисля че и за Е39 беше валидно горното.

На въпроса на колегата, без да отвориш кората на капака и да видиш какво на практика става, не можеш да отгатнеш със сигурност какъв е проблема. Може нещо в механиката да заяжда, може и нещо да е модифицирано след повреда (за да не се влагат скъпи оригинални нови части :mhihi: ) или пък нещо друго.
Отвори и виж.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Обществен транспорт с билетче
Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.

Мнение от bijona » 27 Апр 2010, 20:00

Здравей колага аз имам комби и мога със сигорност да ти кажа, че се отваря се също от копчето - леко се надига капака и остава свободен.Като натисна бутона няма нужда нищо друго след това само вдигам капака. :yes:
Преди можеше да намериш жена,която да може да готви като,майка ти,а сега можеш да намериш жена,която пие като баща ти.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 27 Апр 2010, 21:18

При мен се чува звук, като от някакво електромоторче, с продължителност малко над 1 секунда. Капака леко се повдига и трябва да го дръпнеш с ръка, за да го отвориш. Според мен също имаш нещо заяло по механизма и трябва да разглобиш и да гледаш какво става.

П.С. При затварянето се чува същият звук и трябва леко да бутнеш капака, а той се дозатваря сам.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 28 Апр 2010, 14:17

Еми и аз мисля, че от някакво електромоторче, защото издава някакъв странен звук и не се отваря. Само, че това означава ли че 100% е развалено и ще трябва да го сменям, защото не мисля че са много евтини по прицип тия ел.моторчета. Имах подобен проблем със задното дясно стъкло-не се отваряло(така ми каза предишния собственик) и аз не го пипам. Ама къде качих един колега и той като не знае и го свали и то взе че заседна посредата и не мърда. И като отидох при майстора кво прави там и ми каза че това нещо което движело стъколото имало нужда от раздвижване. Дано и това с багажника да се оправи само от раздвижване :lol: . А и още нещо да попитам. Как така това стълко отзад се отваря, а в същото време вечер като гледам, не му светят там червено стрелките за нагоре и надолу(а всички останали светят) :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 05 Май 2010, 8:02

В самото копче за сваляне и вдигане на стъклото трябва да има лампичка или диодче. Трябва да свалиш копчето и да го отвориш и провериш. Копчето се сваля много лесно. Подпъхваш тънка отверка отстрани и леко повдигаш. Провери и кабелчетата които са закачени за копчето (с куплунг) дали са наред. :)
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Мнение от dragohr » 09 Май 2010, 14:30

Колеги ако искате да се отвори напълно багажника ще трябва да си смените амортисьорчетата, а че се открехва от копчето е ясно но на колегата изобщо не се открехва. Колега ще трябва да свалиш кората няма как, но щом чуваш моторчето да издава нормалните звуци, значи по-скоро е механичен проблема и ще трябва да вложиш малко творчество ако нети се дават пари.
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 09 Май 2010, 19:30

dragohr написа:Колеги ако искате да се отвори напълно багажника ще трябва да си смените амортисьорчетата, а че се открехва от копчето е ясно но на колегата изобщо не се открехва. Колега ще трябва да свалиш кората няма как, но щом чуваш моторчето да издава нормалните звуци, значи по-скоро е механичен проблема и ще трябва да вложиш малко творчество ако нети се дават пари.

Колкото и да ги сменяте тия амортисьорчета капака НЯМА да започне да се вдига сам.

П.С. Спрете да я дъвчите тая тема вече ! Има една купчина такива теми.

Назад към E39