Реле (FAN),охлаждане клима

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Реле (FAN),охлаждане клима

Мнение от Пресиян Василев » 02 Май 2010, 11:14

Se7ven написа:В момента и моя не тръгва веднага, а след доса каране и мисля, че е нормално.
Веднъж като си рових с ДИС-а из колата намерих една опция на климатика според климата да се нагласи, имаше хот климат и нормален, моята беше на нормален климат. Включих пробно на хот климат и перката се включваше веднага и доста по-често.
Сега съм си на нормален климат и не се включва веднага. За лятото смятам да си включа на хот климат за по-добро охлаждане и превантивно да е по-добро охлаждането като цяло.

п.с. на предното ми БМВ се включваше веднага и аз съм се чудил сегашното кво се скатава, но сега мога да си го наглася на по-често духане :driving: .

И как да мина на Хот климат ,С карсофт или ГТ става ли ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 02 Май 2010, 11:31

С "ДИС", карсофта не го познавам много и незнам дали може.
Аз си мислех друго за грешката, което имаш. Ако имаш ИНПА можеш да активираш пробно всяки елемент, клапи и степените на перката докато видиш, кое не сработва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 02 Май 2010, 12:02

Se7ven написа:С "ДИС", карсофта не го познавам много и незнам дали може.
Аз си мислех друго за грешката, което имаш. Ако имаш ИНПА можеш да активираш пробно всяки елемент, клапи и степените на перката докато видиш, кое не сработва.

Чакаи ,добре че сети ,тя и Висата ги може тея работи,с проби на степените .Вярно утре ще пробвам
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 02 Май 2010, 19:41

Хот климате :mhihi: не се отнася за климатика, тоест не се отразява на работата му, а е просто опция на производителя от така наречените "Series Options" и се подразбира пот този номер "823 HOT CLIMATE VERSION". Ако щете на Турбо Климат да дадете, няма ли добро охлаждане на кондензатора, то на изпарителя няма да има добро истудяване. При непроменен дебит на компресора . Първия закон на термодинамиката не може да се промени :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 02 Май 2010, 20:21

sadex5 написа:Хот климате :mhihi: не се отнася за климатика, тоест не се отразява на работата му, а е просто опция на производителя от така наречените "Series Options" и се подразбира пот този номер "823 HOT CLIMATE VERSION". Ако щете на Турбо Климат да дадете, няма ли добро охлаждане на кондензатора, то на изпарителя няма да има добро истудяване. При непроменен дебит на компресора . Първия закон на термодинамиката не може да се промени :mhihi:

Колега, прочети началото на темата, проблема не е в изтудяването от климатика. А тази опция Хот климат се програмирва според климата на държавата и е свързана с режима на работа на колата-климатика. Ако си се подвел от това, че споменаваме по-добро охлаждане, се има предвид охлаждане на радиатора и двигателя не на купето на автомобила.

п.с. верно ли живееш в Ню йорк, как е там днес след колата бомба има ли много полицай?

Предишна

Назад към E39