Смяна на език на дисплея на Борд Компютър

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Е39 М47
Мечтае да кара: Ягуар

Смяна на език на дисплея на Борд Компютър

Мнение от FragNatic » 16 Апр 2010, 23:22

Здравейте,

Аз имам 520d 2000г от 1 месец. Това ми е първата кола и прохождам в тази марка. До момента съм много доволен и нямам оплаквания почти.
Докарах си колата от Германия и езикът на дисплея е на Немски. Освен че нищо не разбирам от немски , а и езикът ме дразни яко :).
Искам да попитам дали може и как става смяната на езика на дисплеите на Борд компютъра? Въобще може ли?
Извинявам се за въпроса! Сигурно е тъп въпрос но като не му знам отговора остава да попитам! :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Смяна на език на дисплея на Борд Компютър

Мнение от mad_presley » 16 Апр 2010, 23:33

Колега, въпросът ти е обсъждан хиляди пъти в този форум, ползвай търсачката ;)

Могат да ти го сменят в сервиз, където разполагат с BMW Scanner или BMW Carsoft, сам няма да можеш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FragNatic » 16 Апр 2010, 23:41

Аз прегледах тази viewtopic.php?f=35&t=13124
(третия пост) от забитите теми как се отключва менюто там и имаше една опция с 7-8 езика но не ми стана ясно за какво бяха тези езици и дали е това което ми трябва на мен? А също така искам да знам ако е е това, как после да запаметя избраният от мен език и да изляза от менюто без да оплескам нещо?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 16 Апр 2010, 23:48

FragNatic написа:Аз прегледах тази http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 35&t=13124
(третия пост) от забитите теми как се отключва менюто там и имаше една опция с 7-8 езика но не ми стана ясно за какво бяха тези езици и дали е това което ми трябва на мен? А също така искам да знам ако е е това, как после да запаметя избраният от мен език и да изляза от менюто без да оплескам нещо?

Това от стикнатата тема е за много редки случаи, в които самия борд компютър има вкарани повече от един език. Провери все пак, но ме съмнява да имаш нещо различно от немски.

Ако колата ти е с навигация, става като се смени езика от навигацията, но не си писал за такава екстра. По-добре напиши от къде си и някой колега може да помогне. Ако си от Варна, заповядай, ще ти го сменя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FragNatic » 16 Апр 2010, 23:56

mad_presley написа:
Това от стикнатата тема е за много редки случаи, в които самия борд компютър има вкарани повече от един език. Провери все пак, но ме съмнява да имаш нещо различно от немски.

Ако колата ти е с навигация, става като се смени езика от навигацията, но не си писал за такава екстра. По-добре напиши от къде си и някой колега може да помогне. Ако си от Варна, заповядай, ще ти го сменя.

Ах как се радвам , че толкова бързо намира помощ! Значи аз съм от Бургас и ако има някой който може да погледне с мен и е на ясно с нещата нека да ми драсне едно ЛС и да го измислим.
Иначе благодаря на mad_presley за предложената помощ
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 17 Апр 2010, 8:54

Честито за новата придобивка колега и добре дошъл в сектата :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 17 Апр 2010, 9:38

днес съм зает целия ден,но утре ако имаш време може да минеш и ще ти го сменя ;)

П.С още спя,и сега видях че си от Бургас,ама ако имаш път знаеш ;)
Изображение

Назад към E39