малък проблем с газова уредба

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 525i
Мечтае да кара: X6

малък проблем с газова уредба

Мнение от iveidar » 14 Апр 2010, 23:05

имам въпрос към колегите с газови уредби ; сложих си Г.У. ланди ренцо преди 3 месеца и имам следният проблем
колата прекъсва от време на време като натисна съединителя да завия на кръстовище колата гасне не винаги много дразнещ прблем дадох 2000лв. за газов ин. ходих в сервиза нали е в гаранция ама хората гледат умно и не разбират нищто
колата ми е 520 1998г. всичко което трябва съм сменил като обслужване ако някои се е зблъсквал с подобен прблем
моля да каже да ли е намерил решение и отвреме на време като прехвърля от гас на бензин придерпва не винаги
не излизат никакви грешки на компа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Re: малък проблем с газова уредба

Мнение от gi4o » 15 Апр 2010, 0:07

още от самото начало кат сложи ГИ ли се появи проблема? правил ли си диагностика на колата преди да и монтират газовата? ако вс по колата ти е наред, намери си читави майстори газаджии!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i; Е36 318i

Мнение от ognyan 74 » 15 Апр 2010, 8:04

Здравейте. Опита е жигулски, ама нищо. Та изпаритела на Жигулито беше мембранен, и вертикално и надлъжно разположен спрямо надл. ос на колата. От това при ляв завой примерно оборотите падаха, от центробежните сили, който местят мембраната. На десен завой- оборотите се вдигаха. Ако е напречно пък би гаснела, или форсирала. Та провери,ако на единия завой-ляв пр. намаляват, а на обратния се увеличават, може да е нещо такова, ако изапаритела ти има мембрана разбира се. Мембраната е за вакуумното регулиране на газта, не с бобинка.
???!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 15 Апр 2010, 11:06

Качи си колата на диагностика за свещи и бубини , на газ колата е по-чувствителна и трябва всичко да е ОК

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 15 Апр 2010, 19:54

ако има нещо, каквото и да е ненаред, всеки товар, хидравлика, климатик, реотани на стъкло или др. може да я накара да изгасне......работи ли ти стабилно колата на газ, какви обороти държи, падат ли под 700?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 15 Апр 2010, 21:25

На мен ми прави придръпване само когато е студен изпарителя,т.е. когато колата е още студена,но после като загрее си се оправя.Регулирана е да прехвърля на газ като подмине синята зона на температурата.Зимата обикноввено ми прави проблема,но я карам по-дълго на бензин,за да загрее хубаво,докато стрелката стигне вертикална позиция.Всичко според мен си е до регулирането на това колко газ да впръсква и колко богата да става сместа за горене от мотора.Може да има проблем и в запушени дюзи или свещи за смяна-проверете и тях!

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 525i
Мечтае да кара: X6

Мнение от iveidar » 15 Апр 2010, 21:42

оборотите не трепват нито на газ нито на бензин правил съм тест няма грешки това се случва като колата позагрее
а газаджиите са наи добрите в Ямбол маи
интересното е че разлика във варвенето няма разхода е 13 газ грацко и 10 извън карал съм я с 200 на гас и няма проблем
случва се когато колата се движи под 50 км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 16 Апр 2010, 17:17

iveidar написа:оборотите не трепват нито на газ нито на бензин правил съм тест няма грешки това се случва като колата позагрее
а газаджиите са наи добрите в Ямбол маи
интересното е че разлика във варвенето няма разхода е 13 газ грацко и 10 извън карал съм я с 200 на гас и няма проблем
случва се когато колата се движи под 50 км.

Колега искам да изкажа мнение за "газаджии" специално Ланди Ренцо , жена ми има А класа , мога да кажа че тия хора гледат в програмата едно топче което се мести и нищо не разбират , знаят само ламда сондата какви стойности дава и нищо друго. Гаранция са ти казали че проблема е в свещи кабели/лули/, сонда, сигурен съм че колата на бензин ти работи перфектно. Не може да предлагаш продукт , който не знаеш на 100 процента какво правиш с него!
Не знам за други фирми , но тези в Ланди Ренцо са пълни аматьори!!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Назад към E39