Стрелката на оборотомера
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Стрелката на оборотомера
Здравейте
откакто купих колата ме дразнят липсващите пиксели по таблото...вчера реших да пробвам да сложа подложка на лентовия кабел. Пикселите се оправиха уж...уж защото пак ту ги има всичките ту някой ред изчезне. Явно скоро ще взимам лентов кабел от mad_presley да ми се махат от главата пикселите
Обаче друг проблем се появи...не знам дали е свързан с отварянето на таблото или не...вчера не забелязах нищо, но днес видях, че след като запаля мотора, стрелката на оборотомера седи на 0...все едно е изгаснала. И така си стои половин минута и се оправя....след това си работи нормално. При следващото палене пак същата работа. Отключих скритите менюта и направих тест на таблото и оборотомера не мръдна...всички други уреди и лапмички бачкат. Имаше няколко грешки в таблото и ги изчистих...пак нищо. Разкачах акумулатора..пак нищо. Някакви идеи?
откакто купих колата ме дразнят липсващите пиксели по таблото...вчера реших да пробвам да сложа подложка на лентовия кабел. Пикселите се оправиха уж...уж защото пак ту ги има всичките ту някой ред изчезне. Явно скоро ще взимам лентов кабел от mad_presley да ми се махат от главата пикселите

Обаче друг проблем се появи...не знам дали е свързан с отварянето на таблото или не...вчера не забелязах нищо, но днес видях, че след като запаля мотора, стрелката на оборотомера седи на 0...все едно е изгаснала. И така си стои половин минута и се оправя....след това си работи нормално. При следващото палене пак същата работа. Отключих скритите менюта и направих тест на таблото и оборотомера не мръдна...всички други уреди и лапмички бачкат. Имаше няколко грешки в таблото и ги изчистих...пак нищо. Разкачах акумулатора..пак нищо. Някакви идеи?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Стрелката на оборотомера
Вариантите са два, или не си завил винтчетата на циферблата (торкс 10), и стои леко надигнат и подпира стрелката или просто не си внимавал и си дръпнал циферблата повече, което е довело до прецакване на пружинката.
Всички винтчета на циферблата са завити. Стрелката се като я бутна с пръст се движеше свободно...Иначе нали трябва да се надига самия циферблат, за да се направу дупка отдолу...някаква оправия има ли освен ново табло?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Sherman написа:Всички винтчета на циферблата са завити. Стрелката се като я бутна с пръст се движеше свободно...Иначе нали трябва да се надига самия циферблат, за да се направу дупка отдолу...някаква оправия има ли освен ново табло?
Ами той циферблата се надига, но внимателно без да се докосва стрелката. На ръка като завъртиш стрелката до червеното връща ли се сама или спира някъде?
Оправията е само със смяна на моторчето, но за целта трябва да се свалят всички стрелки, което си е доста рисковано.
Ей сега преди да я закарам на паркинг профилактично треснах таблото с ръка няколко пъти
И нямаше грижи...запали и стрелката сама се вдигна веднага...оборотите, които показва стрелката са верни спрямо това, което показва дигиталния оборотомер от скритите менюта. До 6500 оборота стрелката отива плавно и се връща плавно...мися че всичко се е оправило
mad_presley скоро ако пикселите пак почнат да се ебават ще се свържа с тебе за едно кабелче
Поздрави Никола

И нямаше грижи...запали и стрелката сама се вдигна веднага...оборотите, които показва стрелката са верни спрямо това, което показва дигиталния оборотомер от скритите менюта. До 6500 оборота стрелката отива плавно и се връща плавно...мися че всичко се е оправило

mad_presley скоро ако пикселите пак почнат да се ебават ще се свържа с тебе за едно кабелче

Поздрави Никола
5 мнения
• Страница 1 от 1