Тампони на предни горни носачи / Маншон на задни носачи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Тампони на предни горни носачи / Маншон на задни носачи
Здравейте отново,
отново ще коментирам оферта на Дару Кар:
1. Нормално ли е за труд за смяна на тампони на горни предни носачи да ми искат 130лв?
2. Казаха ми, че маншон на задния горен ляв носач е скъсан и ще започне да събира мръсотия - може ли да се смени само маншона или трябва целия носач да се смени?
3. Казаха ми, че след смяна на тампони и носачи е хубаво да се прави реглаж на предница и задница - около 180 лв - това така ли е и нормално ли е?
Благодаря и поздрави.!
отново ще коментирам оферта на Дару Кар:
1. Нормално ли е за труд за смяна на тампони на горни предни носачи да ми искат 130лв?
2. Казаха ми, че маншон на задния горен ляв носач е скъсан и ще започне да събира мръсотия - може ли да се смени само маншона или трябва целия носач да се смени?
3. Казаха ми, че след смяна на тампони и носачи е хубаво да се прави реглаж на предница и задница - около 180 лв - това така ли е и нормално ли е?
Благодаря и поздрави.!
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Re: Тампони на предни горни носачи / Маншон на задни носачи
Лелее пак казвам тия хора не познават парите колега
. На мене ми ги смени един майстор за 50 лева тампоните , а реглажа е не повече от 30 лв ( само на предницата ) .

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
В НАЙСИКАР Пловдив смяната беше 90 лв а до тях има стенд/там минаха и моята/ който е 30 лв преден и заден мост.

Интересно - това е някаква бездна между 180 лв и 30 лв...
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Във Варна Карс реглажа на преден и заден мост е 52 лв.
П.С. А тампоните си ги сменям аз за 50лв.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
и на мен ми е скъсано маншончето на носача в ляво отзад, а той си е бетон ... и мисля да го кръщавам с такова от бейлетка евентуално....играчка ще е ама.... иначе бая пари са ти взели...за тампоните отпред мисля, че по 25-30лв на бр. е нормално за в чужд сервиз, че се рязглобява предната част от подкалника свалят се гумите и тн.
струват 50лв или.... щот аз вземах от Танас 2 лемфьордера за 90лв май беше, но си трябва преса за избиването и набиването на новите.... ти имаш знам виждал съм я
ivanov 530d написа:Във Варна Карс реглажа на преден и заден мост е 52 лв.
струват 50лв или.... щот аз вземах от Танас 2 лемфьордера за 90лв май беше, но си трябва преса за избиването и набиването на новите.... ти имаш знам виждал съм я
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
LUCIFER'S написа:и на мен ми е скъсано маншончето на носача в ляво отзад, а той си е бетон ... и мисля да го кръщавам с такова от бейлетка евентуално....играчка ще е ама.... иначе бая пари са ти взели...за тампоните отпред мисля, че по 25-30лв на бр. е нормално за в чужд сервиз, че се рязглобява предната част от подкалника свалят се гумите и тн.ivanov 530d написа:Във Варна Карс реглажа на преден и заден мост е 52 лв.
Не бе !! За труд си взимам 50 лв.

Ако можеш не се набивай в Дару-ще ти смъкнат кожата!
Потърси друг сервиз,който има добро име и цени!

Да, така реших, но просто исках и да видя една диагностика, на която да се доверя.
Оттук нататък едно по едно нещата ще ги оправя по най-ефикасния начин.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Аз лично в дару или камор повече никога няма да стъпя. 2 пъти ми одираха кожата 1 път за лампата на бега дадох 100лв да ми оправят уж- след 1 седмица пак блесна. След това карах за цялостна диагностика и преглед 39ката на вуйчо ми (пак100кинта)- гнп требвало да сменят- викам кви пари- ееми 3бона кво му плащаш
, викам я си...
и я откарах при един пич дето се занимава с дизели- оправи плочката и центрова помпата за 130лв и всичко ток. Така че в тия обирджийски сервизи не ходя, не съм арабски шейх да се вадя толкова, апък и тези стари 39ки ремонтите им там излизат колкото още 1 да си купиш
.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
DaveMF написа:Да, така реших, но просто исках и да видя една диагностика, на която да се доверя.
Диагностиката на тампон крив носач без да се разглобява нищо е- риташ гумата от предната страна, или от задната... когато е мек вече или закъсан тампона почва гумата/колелото да трепери много лесно... това треперене се усеща и по чакъл или павета направо във волана, на висока скорост по хубав път също, при спирачка също. колкото по стегнато е колелото толкова по-добре.

реглаж мини. може да нямаш, или ще се появи съвсем малко отклонение в сходимост което няма да е толкова фатално, като при смяна на корм. накрайник
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Благодаря за всички мнения и за помощта!
Утре ще ида в Дару да ми сменят само тампоните и след като сменя и носачите, ще мина на реглаж, за да е чиста работата.
Утре ще ида в Дару да ми сменят само тампоните и след като сменя и носачите, ще мина на реглаж, за да е чиста работата.
Смених тампоните в Дару Кар - 145лв труд. Но сега просто се усеща перфектно предницата, няма никакво глухо и тъпо потупване като се минава през дребни неравности. Много бяха учтиви хората.
14 мнения
• Страница 1 от 1