Е39 и снега
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Re: Е39 и снега
radoendurosport написа:Здравейте колега bera за сняг само задно личен опит.С предното не е работа.Значи при изкачване на голям наклон с ляв завой правихме тестове.Само с БМВ-то успях да го изкача щото можеш да го подведеш още преди завоя без да губиш скорост.А при предното като подведеш задницата с ръчната /щот като даваш гас в завоя и върви направо/губиш скорост и после айде обратно надолу.Това е мое мнение.
Това червеното БМВ от снимката ти твоето ли е? Да не го кара приятелката ти? Щото ми е адски познато и ако е така питай я кой и изкара колата от снега щото тя не успя сама с това задно, буксува само. На "Демокрация" до Автото.
Колегата където споменава, че предното не би трябвало да бъде проходимо зимата. Ще кажа само, че другата ми кола е тойота авенсис 2009та с чисто нови гуми NOKIAN. Чесно казано отначало не бях очарован от марката, с едно недоверие бях към тях, но в последствие когато падна снега и се заледи и т.н. и т.н. Е мога да кажа, че върви като ДЖИП из снега. В заледен баир нагоре си тръгва без никакви проблеми, а със задното се смъквам надолу както и да се опитам да тръгна. Просто останах изумен от колата, но задното си е задно.. 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
Колеги тука стана като спор нещо ама стига сте приказвали глупости, зимата колата с предно си е почти като танк, но казвам почти, мойте винаги са били със задно и знам 1001 чълъма как да се измъкна от неудобна ситуация затова се справям доста по-добре от някои с предно които са ги научили как се кара автомобил но не го усещат грам. А за пряспата колега, не караш 4х4 такаче няма от какво да те е срам/ слагаш веригата / и газ да те няма. Аз поне не ме е срам при положение че някои хора с предно изобщо не ги свалят, а аз ги слагах 3 пъти.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
doomy525 написа: Е мога да кажа, че върви като ДЖИП из снега. В заледен баир нагоре си тръгва без никакви проблеми...
Колега не говори глупости моля те!!!!!!!!!
Ще тръгнеш на заледено по нагорнище ама друг път

То бива да говорим глупости ама прекалявате вече

Само ще ти дам един пример.
Миналата седмица трябваше да се качим на една кула. Сняг и лед и голямо нагорнище:
- първо с БМВ - закъса
- после с Хонда - закъса там където и БМВ-то
- после с Лада Нива - закъса малко по-нагоре
- после Нисан Патрул - закъса и той
-> Накрая се видя, че няма да стане. Бам с Виатнамката и се качихме. Ама и тя няма проблем да закъса.
Ако е по твърд и дебел леда.......
Та като има лед не ми говори, че с тая пиклива Тойота, ще се изкачваш

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Добре колега не ми се спори:) Аз казах просто впечатлението ми от колата в дадената ситуация, не искам да си налагам мнението 

enjoy life and drink cold beer

- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
На лед, освен гуми със шипове (забранени) или вериги в някой случай, няма какво друго да те спаси. 

Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
тая тема е абсолютно безмислена да се самовглъбявате относно автомобилите в зимно време... миналата година пак имаше същата такава тема
1 место за всички 4х4 автомобили
2 место за всички с предно, по простата причина, че заради тежеста на двигателя в/у теглителната ос имат по-голямо сцепление, това се отнася и за такива със задно и задно разположение на двигателя
3 место си остава за такива със задно и двигател отпред
Който е шофьор който кара постоянно извън града къде чистено, къде не, преспи, лед дъжд си знае и се е убедил... така, че е крайно време да бъде заключена или изтрита тази тема.
1 место за всички 4х4 автомобили
2 место за всички с предно, по простата причина, че заради тежеста на двигателя в/у теглителната ос имат по-голямо сцепление, това се отнася и за такива със задно и задно разположение на двигателя
3 место си остава за такива със задно и двигател отпред
Който е шофьор който кара постоянно извън града къде чистено, къде не, преспи, лед дъжд си знае и се е убедил... така, че е крайно време да бъде заключена или изтрита тази тема.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.