Е39 и снега

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Re: Е39 и снега

Мнение от bera » 17 Фев 2010, 23:28

radoendurosport написа:Здравейте колега bera за сняг само задно личен опит.С предното не е работа.Значи при изкачване на голям наклон с ляв завой правихме тестове.Само с БМВ-то успях да го изкача щото можеш да го подведеш още преди завоя без да губиш скорост.А при предното като подведеш задницата с ръчната /щот като даваш гас в завоя и върви направо/губиш скорост и после айде обратно надолу.Това е мое мнение.

Това червеното БМВ от снимката ти твоето ли е? Да не го кара приятелката ти? Щото ми е адски познато и ако е така питай я кой и изкара колата от снега щото тя не успя сама с това задно, буксува само. На "Демокрация" до Автото.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 18 Фев 2010, 0:59

Колегата където споменава, че предното не би трябвало да бъде проходимо зимата. Ще кажа само, че другата ми кола е тойота авенсис 2009та с чисто нови гуми NOKIAN. Чесно казано отначало не бях очарован от марката, с едно недоверие бях към тях, но в последствие когато падна снега и се заледи и т.н. и т.н. Е мога да кажа, че върви като ДЖИП из снега. В заледен баир нагоре си тръгва без никакви проблеми, а със задното се смъквам надолу както и да се опитам да тръгна. Просто останах изумен от колата, но задното си е задно.. ;)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Мнение от dragohr » 18 Фев 2010, 1:37

Колеги тука стана като спор нещо ама стига сте приказвали глупости, зимата колата с предно си е почти като танк, но казвам почти, мойте винаги са били със задно и знам 1001 чълъма как да се измъкна от неудобна ситуация затова се справям доста по-добре от някои с предно които са ги научили как се кара автомобил но не го усещат грам. А за пряспата колега, не караш 4х4 такаче няма от какво да те е срам/ слагаш веригата / и газ да те няма. Аз поне не ме е срам при положение че някои хора с предно изобщо не ги свалят, а аз ги слагах 3 пъти.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 19 Фев 2010, 9:35

doomy525 написа: Е мога да кажа, че върви като ДЖИП из снега. В заледен баир нагоре си тръгва без никакви проблеми...

Колега не говори глупости моля те!!!!!!!!!

Ще тръгнеш на заледено по нагорнище ама друг път :banghead: Тука за балами ни взехте.
То бива да говорим глупости ама прекалявате вече :evil:

Само ще ти дам един пример.

Миналата седмица трябваше да се качим на една кула. Сняг и лед и голямо нагорнище:
- първо с БМВ - закъса
- после с Хонда - закъса там където и БМВ-то
- после с Лада Нива - закъса малко по-нагоре
- после Нисан Патрул - закъса и той
-> Накрая се видя, че няма да стане. Бам с Виатнамката и се качихме. Ама и тя няма проблем да закъса.
Ако е по твърд и дебел леда.......

Та като има лед не ми говори, че с тая пиклива Тойота, ще се изкачваш :banghead: Тия съм ги слушал, слушал.....
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 19 Фев 2010, 13:10

Добре колега не ми се спори:) Аз казах просто впечатлението ми от колата в дадената ситуация, не искам да си налагам мнението :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 19 Фев 2010, 14:42

На лед, освен гуми със шипове (забранени) или вериги в някой случай, няма какво друго да те спаси. :)
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 19 Фев 2010, 22:08

тая тема е абсолютно безмислена да се самовглъбявате относно автомобилите в зимно време... миналата година пак имаше същата такава тема

1 место за всички 4х4 автомобили
2 место за всички с предно, по простата причина, че заради тежеста на двигателя в/у теглителната ос имат по-голямо сцепление, това се отнася и за такива със задно и задно разположение на двигателя
3 место си остава за такива със задно и двигател отпред

Който е шофьор който кара постоянно извън града къде чистено, къде не, преспи, лед дъжд си знае и се е убедил... така, че е крайно време да бъде заключена или изтрита тази тема.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Предишна

Назад към E39