колко мм трябва да е отворена или затворена предната ос ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
колко мм трябва да е отворена или затворена предната ос ?
Направо на въпроса:
Моля да ми обясните какво означават точно термините "схождение" и другите...
И какво означават стойностите в милиметри, или колко милиметра трябва да е отворена или затворена предната ос.(това по точно ме интересува) .
Рових се из форума но не можах да прочета никаде това което ме интересува.
ПП: Мерси, наздраве, и некой лев за нови гуми...
И какво означават стойностите в милиметри, или колко милиметра трябва да е отворена или затворена предната ос.(това по точно ме интересува) .

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Шофирай с удоволствие...
...КОЛЕГА!!!
...КОЛЕГА!!!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: колко мм трябва да е отворена или затворена предната ос ?
На око ли ще регулираш преден и заден мост, че питаш, и не е мм а е градуси и минути- 6градуса 42 минути +/- 30минути
Отиваш на стенд, закачат ти колелетата, вкарват модела на колата... и в базата данни трябва да излязат за твоята кола допустимите градуси и минути- диапазона ( тези които са на снимката ) и на къде са на твоите колела в момента... Излишно е да ти обяснявам, т.е. да пиша като хамалин, защото до като на живо не ги видиш нещата пак няма да ти стане ясно...
Тези данни единствено може да си ги вземеш като ходиш на реглаж да сравниш с тия които са заложени в стенда...
П.С. тези които са учили специалност автомобили, 100% в часовете по практика някъде по сервизите са виждали и механичен стенд за регулиране на сходимост на окачване, всичко механично, с едни ъгломери на плочите където се качват гумите, а отстрани се опъват едни ленти като рулетка... и по такива допуски, които е цитирано на снимката сме се пробвали да регулираме, т.е. ни учеха
филм голям, а сега ел стендове червено, зелено и докато обираш накрайници примерно веднага виждаш в какво положение е...и ако има нещо веднага разбирш за луфт, или изкривено, че няма да влезе в норма

Отиваш на стенд, закачат ти колелетата, вкарват модела на колата... и в базата данни трябва да излязат за твоята кола допустимите градуси и минути- диапазона ( тези които са на снимката ) и на къде са на твоите колела в момента... Излишно е да ти обяснявам, т.е. да пиша като хамалин, защото до като на живо не ги видиш нещата пак няма да ти стане ясно...
Тези данни единствено може да си ги вземеш като ходиш на реглаж да сравниш с тия които са заложени в стенда...
П.С. тези които са учили специалност автомобили, 100% в часовете по практика някъде по сервизите са виждали и механичен стенд за регулиране на сходимост на окачване, всичко механично, с едни ъгломери на плочите където се качват гумите, а отстрани се опъват едни ленти като рулетка... и по такива допуски, които е цитирано на снимката сме се пробвали да регулираме, т.е. ни учеха

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Да бе така е знам, ама вече три пъти хвърлям пари за стендове и волана пак ми е на една страна.
Ония "стендаджийте" ми викат че е от задната ос (штото имам едни разбити работи там и има луфт) и задницата ми бягала на една страна, ама при това положение волана щеше да е все на едната страна, а не един път на дясно а после на ляво и последния път (сега в момента) пак на дясно... ДРАЗНИ МЕ!
Това което искам да разбера е дали не мога аз да си изправя волана (струва ми се лесно)
На двата накрайника по малко оборот и готово...
И в същото време искам да разбера дали е правилно регулирана, защото с един приятел мерихме на канл разстоянието в предния и задния край, от център до център, на гумите (които са еднакви и нови) и има разлика от 4мм > демек ми е събрана предницата (не знам дали точно така се казва)
Мерихме с шублер голям до 2 м...
Ония "стендаджийте" ми викат че е от задната ос (штото имам едни разбити работи там и има луфт) и задницата ми бягала на една страна, ама при това положение волана щеше да е все на едната страна, а не един път на дясно а после на ляво и последния път (сега в момента) пак на дясно... ДРАЗНИ МЕ!
Това което искам да разбера е дали не мога аз да си изправя волана (струва ми се лесно)

На двата накрайника по малко оборот и готово...
И в същото време искам да разбера дали е правилно регулирана, защото с един приятел мерихме на канл разстоянието в предния и задния край, от център до център, на гумите (които са еднакви и нови) и има разлика от 4мм > демек ми е събрана предницата (не знам дали точно така се казва)
Мерихме с шублер голям до 2 м...
Шофирай с удоволствие...
...КОЛЕГА!!!
...КОЛЕГА!!!
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Raptor написа:Направо на въпроса:
И какво означават стойностите в милиметри, или колко милиметра трябва да е отворена или затворена предната ос.(това по точно ме интересува) .![]()
Последно си регулирах сам колата с тънка телена проволка,преди 4-5години но не бих го повторил пак, най добре отиди да сервиз ще ти вземат 15тина 20тина вече има разни оптични стендове ,а тея работи които ти говоря са за жигули и москвичи, не си струва занимавката и времето дето ще ти отиде да си направиш реглажа сам. Ако наистина държиш да го направиш сам,ще ти обясня как става.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Raptor написа:.... ама вече три пъти хвърлям пари за стендове и волана пак ми е на една страна.
....и задницата ми бягала на една страна, ама при това положение волана щеше да е все на едната страна, а не един път на дясно а после на ляво и последния път (сега в момента) пак на дясно... ДРАЗНИ МЕ!
Това което искам да разбера е дали не мога аз да си изправя волана (струва ми се лесно)![]()
На двата накрайника по малко оборот и....
Aми, да ти кажа просто при такива майстори ходиш колега, или не им се занимава да я регулират така, че волана да ти е в хоризинтално положение- прав, спрямо сходимостта, това се прави от кормилните накрайници, сам си го написал, сам не го прави, защото, няма да е точно и може да ти изяде гуми... Друг е въпроса ако има нещо толкова разбито или криво и не може да я вкарат във норма,луфт рейка, каренца на пръта на волана, носачи........ но волана трябва да е прав, просто не им се занимава, а става лесно, и бързо когато колата е закачена на стенд
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Предницата ми е меко казано в перфектно състояние, грам луфт няма никаде дори и в рейката...
на задната ос имам луфт, ама много малък и на двете колела.
Но няма значение, а предните колела успоредни ли трябва да са, или не?
И дайте адрес за стенд, в софия ако може, че ми е по близо, или сайт...
...ама хубав стенд...
...мерси...
на задната ос имам луфт, ама много малък и на двете колела.
Но няма значение, а предните колела успоредни ли трябва да са, или не?
И дайте адрес за стенд, в софия ако може, че ми е по близо, или сайт...
...ама хубав стенд...
...мерси...
Шофирай с удоволствие...
...КОЛЕГА!!!
...КОЛЕГА!!!
6 мнения
• Страница 1 от 1