Стоповете мигат или "Как колата ми стана патрулка"
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- twistermpm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 7er
Стоповете мигат или "Как колата ми стана патрулка"
Съжалявам че пускам нова тема, след като писах в темата за "фейслифтови стопове ъпгрейт" но смятам че тук повече хора ще видят проблема ми. Та както казах там, след смяна на старите стопове и свързване на новите по схемата на колегата Пресли
, стоповете ми мигат като на патрулка (един, след друг) без да съм пуснал светлините, само докато съм на контакт. След пускането от копчето светват габаритите и без да мигат се чува само едно тик-такане, в ритъма на аварийните. Иначе вс крушки работят и т.н. Помагайте, че не мога да я изкарам от дома сега. Ето по какъв начин съм свързал резисторите 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Стоповете мигат или "Как колата ми стана патрулка"
Аз от такива кабели не разбирам, ама колега... Коледа наближава ще замига навсякъде не се шашкай... бъди различен 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- twistermpm
- кандидат ентусиаст
-
Сори брат, но не ми е до майтапи сега точно, че ще взема да презакам лайт модула
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Няма да го прецакаш, мигат защото лайтмодула ги тества
аз имах едни менте фарове и така ми мигаха ейнджълите нощем колата като е на контакт или работи без да са пуснати габаритите - незнам на какъв принцип навкодера спира чекването - дали само не го показва на таблото или не чеква изобщо, ако не чеква изобщо ще спрат да мигат ако ги пипнете с него
ПС: може пък да сложиш по-големи резистори - диодите мигат щото им е по-ниско съпротивлението от на волфрамовите крушки
ПС ПС: трябва да се изключи "колд чека"

ПС: може пък да сложиш по-големи резистори - диодите мигат щото им е по-ниско съпротивлението от на волфрамовите крушки
ПС ПС: трябва да се изключи "колд чека"
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Това е "cold check" и по моите наблюдения не може да се изключи с навкодер. На запален двигател има ли го пак ефекта? Сега така или иначе се кара с пуснати светлини, така че спокойно може да си караш. Само това цъкане не разбрах от къде се чува...
- twistermpm
- кандидат ентусиаст
-
т.е. няма да прецакам лцм-а докато отида до някой да ми ги бутне с навкодера? това сигурно ли е че е от чекинга на лайт модула. За резисторите съм сложил такива, каквито и пресли, и още един куп колеги от форума, ама гледам до сега няма такава тема. Мамка му стара не можах да им се нарадвам. 
п.с. цъкането го чувам отзад като застана зад колата и ми се струва че е от стопа

п.с. цъкането го чувам отзад като застана зад колата и ми се струва че е от стопа
Последна промяна twistermpm на 16 Ное 2009, 21:41, променена общо 1 път
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
нормално е да ти премигват като си на контакт какво толкова, важно е като пуснеш фаровете, да не прават дискотека нали така колега ?
виждал съм на друга кола преди феиса с такива стопове и те си премигват като си на контакт
и да те питам колега, можеш ли да намериш и за мен едни такива нови стопове .. ?
поздрави
виждал съм на друга кола преди феиса с такива стопове и те си премигват като си на контакт
и да те питам колега, можеш ли да намериш и за мен едни такива нови стопове .. ?
поздрави
- twistermpm
- кандидат ентусиаст
-
Сега слизах до колата пак. Значи това премигване е верно някакъв чекинг, защото мига за 3-4 секунди и после спира. На запалени светлини изобщо няма премигване, а това цъкане ми се струва че е от самото включване и изключване на пуричките
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Отиди при някой с DIS или NCS expert да ти пусне един ретрофит за LED rear light's и проблема ти е решен 

- КироКиров
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски през лятото
- Мечтае да кара: Форд ескорт '84-та
- Детайли за колата: убаа
ivanov 530d написа:Отиди при някой с DIS или NCS expert да ти пусне един ретрофит за LED rear light's и проблема ти е решен
То хубаво, ама не трябва ли да е с ЛЦМ3 за тая работа
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
КироКиров написа:ivanov 530d написа:Отиди при някой с DIS или NCS expert да ти пусне един ретрофит за LED rear light's и проблема ти е решен
То хубаво, ама не трябва ли да е с ЛЦМ3 за тая работа
Мне

какво стана колега,оправи ли си?
Има ли значение какво се изключва......да не ти свети вътре че има изгоряла лампа......или този колд чек?
двете неща различни ли са,или е едно и също?
Има ли значение какво се изключва......да не ти свети вътре че има изгоряла лампа......или този колд чек?
двете неща различни ли са,или е едно и също?
- jikata0202
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 530D
- Мечтае да кара: BMВ M5
LUCIFER'S написа:Аз от такива кабели не разбирам, ама колега... Коледа наближава ще замига навсякъде не се шашкай... бъди различен

Здравейте пичове!
Значи, аз моята Е39-ка я имам от година и половина, 1996 година, с нови стопове и фарове я взех. светодиодни стопове. когато колата е запалена, от време на време премигва, ту левия, ту десния стоп, обаче трябва да стоиш и да чакаш - ще мигне ли, няма ли да мигне и кога.
карам си я така вече година и половина, и съм много доволен, никакви грижи (да чукна на дърво). Само това с тракането ме учудва, но все пак, знам ли какви стопове точно е сложил колегата... щом оттам се чува пукането...
Поздрави, БОДД
Значи, аз моята Е39-ка я имам от година и половина, 1996 година, с нови стопове и фарове я взех. светодиодни стопове. когато колата е запалена, от време на време премигва, ту левия, ту десния стоп, обаче трябва да стоиш и да чакаш - ще мигне ли, няма ли да мигне и кога.
карам си я така вече година и половина, и съм много доволен, никакви грижи (да чукна на дърво). Само това с тракането ме учудва, но все пак, знам ли какви стопове точно е сложил колегата... щом оттам се чува пукането...
Поздрави, БОДД
15 мнения
• Страница 1 от 1