повече масло в БМВ е39 ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
повече масло в БМВ е39 ТДС
здравейте колеги, значи въпроса ми е следния. днес като погледнах пръчката на маслото беше малко над полвината. и като тръгнах да доливам малко се улях и сипах 400 грама масло... дали това е някакъв проблем? дали няма да избие някоя гарнитура от някаде? или да се получи евентуално друг проблем?
аз знам че пръчката на маслото от най-долна до най-горна граница е 1 литър. и мисля че в момента съм долял около 100-150 грама повече масло отколкото трябва да има...
аз знам че пръчката на маслото от най-долна до най-горна граница е 1 литър. и мисля че в момента съм долял около 100-150 грама повече масло отколкото трябва да има...
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: повече масло в БМВ е39 ТДС
остави я на равно място да истине добре поне 2 часа и виж как е нивото на щеката (горе долу с колко е над максимума )
Барай шишарката Минкеее ....
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
animall написа: в момента съм долял около 100-150 грама повече масло отколкото трябва да има...
ако на изцяло стечено масло, както ти каза АНЗАК е само 150мл няма проблем
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Мерилото на щеката е 1 литър от мин. до макс. Ако е било малко над половината при студен мотор и си долял 400 мл. би трябвало да си точно на макса. Както казаха колегите 100-200 мл. повече не би трябвало да са проблем, т.е. до 2 милиметра над максимума. Иначе последствия има за турбото и катализатора най-вече.
4 мнения
• Страница 1 от 1