Въпрос за алармена система

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Въпрос за алармена система

Мнение от gentata » 28 Ное 2009, 22:37

Здравейте от скоро и аз съм карач на баварското творение от 98' :D . Има и аларма ,която май си е оригинална. Включва се от ключа който е с три бутона -един кръгъл голям и два по малки под него левия за откл. на вратите а десния за отварчне на багажника, а от кръглия бутон се заключва. Има и модул "комфорт" за прозорците. Та въпроса за алармата, в момента си работи като устройство за дистанционно откл. и закл. на колата като аларма никаква я няма т.е. ни звук ни свет :roll: . Алармата от намереното из форума а и от чичко гугъл излиза че е "Serpi Star" с ето тази сирена http://www.subirimagenes.com/fotos-p110 ... 07865.html на нея има номер 82 92 9 401 934 а самата аларма (главния модул) има номер 65 73 9 416 465. Ако някой има схема на системата и по точно на това което влиза в сирената ще съм му много благодарен, сирената е с 8-пинова букса - два реда по 4 че е здала багажа и от там да я подкарам със съживяването на алармата.

Предварително благодаря на отзовалите се.

Поздрави за прекрасния форум. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46-330i

Re: Въпрос за алармена система

Мнение от viper_dg » 29 Ное 2009, 23:54

и аз съм със същия ключ обаче това незнам централно ли е само,или има и аларма
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 30 Ное 2009, 19:31

Ами аларма трябва да е. Блока се намира зад жабката. Сега се ровя из WDS-a пък ще видим какво ще излвзе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 04 Дек 2009, 21:56

Май в тази тема си пиша само аз но все пак алармата се оказа че е модел DWA IV или V утре ще видя кое по нея работи и кое не. Намерих схемите с програмата BMW EBA v.2.1, голямо търсене падна но който търси намира са казали хората :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46-330i

Мнение от viper_dg » 05 Дек 2009, 15:13

тая аларма ваобще има ли някав звук
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 07 Дек 2009, 1:31

Абе то голям филм тази аларма ама я разбрах аз какво им има :smoke:
1. Италянците или там където са я монтирали не са им вързали половината работи като врати, мигачи и какво ли още но защо, защото като се закачи всичко както е по схемата на таблото ми свети че всички врати са отворени и за това явно не са ги вързали.
2. Не работи защото беше изключена от ключ долу под жабката - а как ли е работила ми е интересно по начина по кото беше вързана :shock: , и като се включи от ключа почва да мига светодиода-бутон значи най-верочтно има хляб в алармата.
3. Сирената ми е изгърмяла и нямаше как да я проверя алармата дали работи.

Нещата от 1т. ги оправих проблема се решава със добавянето на 4 диода но не успях да намеря LCM или Light Control Modul модула, абе някой знае ли къде е този модул :oops: отпред и от ляво и от дясно рових търсих и не го намерих та ако знае някой да казва :help:

пп. Монтирах си друга аларма ама уж временно докато я подкарам оригиналната както трябва да си работи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 07 Дек 2009, 18:31

gentata написа:абе някой знае ли къде е този модул :oops: отпред и от ляво и от дясно рових търсих и не го намерих та ако знае някой да казва :help:

LCM-а стои отпред в дясно под жабката или отстрани до жабката под кората която е към калника

Назад към E39