Относно стойката на колата???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Относно стойката на колата???
Здравейте, колеги... проблема ми не е сериозен, но мен ме дразни следната ситуация!
Оказа се, че единия ми преден амортесиор е текъл и сложих 2 нови KYB, в резултат на което предницата ми се вдигна с 2-3 пръста - дори от страната на теклия аморт. е с малко повече от другата.Със старите амортесиори имаше изключителна стойка(за мен) - м/у калника и гумата едва да провираше 1 пръст.Колата ми е с обикновенно окачване и не искам да й слагам по-твърдо за да е по-ниска - или всички по-ниски Е39 са с изпуснали амортесиори???За зимата мисля, че по-добре ще дойде да е малко по-висока, но определено всеки път като си видя колата си искам старата стойка!!!Пружини разбрах, че немога да режа...?Предлагаха ми Закс когато трябваше да избирам новите аморт. които да сложиме - ако ги бях сложил тях дали щеше да стане същото?
Има ли някой идея как може да се оправят нещата не много болезнено?
Оказа се, че единия ми преден амортесиор е текъл и сложих 2 нови KYB, в резултат на което предницата ми се вдигна с 2-3 пръста - дори от страната на теклия аморт. е с малко повече от другата.Със старите амортесиори имаше изключителна стойка(за мен) - м/у калника и гумата едва да провираше 1 пръст.Колата ми е с обикновенно окачване и не искам да й слагам по-твърдо за да е по-ниска - или всички по-ниски Е39 са с изпуснали амортесиори???За зимата мисля, че по-добре ще дойде да е малко по-висока, но определено всеки път като си видя колата си искам старата стойка!!!Пружини разбрах, че немога да режа...?Предлагаха ми Закс когато трябваше да избирам новите аморт. които да сложиме - ако ги бях сложил тях дали щеше да стане същото?
Има ли някой идея как може да се оправят нещата не много болезнено?
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Относно стойката на колата???
Тоя проблем сме го обсъждали и това се получава, когато амортисьора е по дълъг. Сравнихте ли ги от леглото на пружинана до долния край?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
LUCIFER'S написа:Сравнихте ли ги от леглото на пружинана до долния край?
не сме... въпросните аморт. които сложих ги чаках да ги доставят от Варна и през ум не ми минало, че може да има варянти с различна дължина.

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
и моята беше така преди 3 год. като смених амортисиорите и адски и се дразнех на стойката ама нашите добри пътища бързо оправиха колата и и върнаха старата стойка 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
почти винаги се навирва колата след смяна на амортесиори, някои след време улягват,но това е положението.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Нормално е колега ,както казаха колегите ,по добрия вариянт са били Закс като фирма ,за тази нямам наблюдения .Добре дошъл в клуба 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Каяба са много добра фирма- по-добра от Закс, ? е да не попаднете на менте! Японците са ненадминати в качеството....
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
КОЛЕГААААА абе какаъв по дълъг амортисор бре
ти в час ли си разликата е точно 3 мм в двата вида тва да не е джип а и проблема за височината идва само от пружината ,амортисора нема как да ти опане пружината , стига говорихте глупост 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
miroalpina написа:КОЛЕГААААА абе какаъв по дълъг амортисор бре![]()
![]()
![]()
![]()
ти в час ли си разликата е точно 3 мм в двата вида тва да не е джип а и проблема за височината идва само от пружината ,амортисора нема как да ти опане пружината , стига говорихте глупост
Не не съм в час отдавна, а съм в голямото междучасие

9 мнения
• Страница 1 от 1