Относно стойката на колата???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Относно стойката на колата???

Мнение от E30_DK » 04 Ное 2009, 22:46

Здравейте, колеги... проблема ми не е сериозен, но мен ме дразни следната ситуация!
Оказа се, че единия ми преден амортесиор е текъл и сложих 2 нови KYB, в резултат на което предницата ми се вдигна с 2-3 пръста - дори от страната на теклия аморт. е с малко повече от другата.Със старите амортесиори имаше изключителна стойка(за мен) - м/у калника и гумата едва да провираше 1 пръст.Колата ми е с обикновенно окачване и не искам да й слагам по-твърдо за да е по-ниска - или всички по-ниски Е39 са с изпуснали амортесиори???За зимата мисля, че по-добре ще дойде да е малко по-висока, но определено всеки път като си видя колата си искам старата стойка!!!Пружини разбрах, че немога да режа...?Предлагаха ми Закс когато трябваше да избирам новите аморт. които да сложиме - ако ги бях сложил тях дали щеше да стане същото?
Има ли някой идея как може да се оправят нещата не много болезнено?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: Относно стойката на колата???

Мнение от LUCIFER'S » 04 Ное 2009, 22:59

Тоя проблем сме го обсъждали и това се получава, когато амортисьора е по дълъг. Сравнихте ли ги от леглото на пружинана до долния край?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 04 Ное 2009, 23:16

LUCIFER'S написа:Сравнихте ли ги от леглото на пружинана до долния край?

не сме... въпросните аморт. които сложих ги чаках да ги доставят от Варна и през ум не ми минало, че може да има варянти с различна дължина. :( ...нов съм в семейството с Е39 :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 04 Ное 2009, 23:59

и моята беше така преди 3 год. като смених амортисиорите и адски и се дразнех на стойката ама нашите добри пътища бързо оправиха колата и и върнаха старата стойка :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 05 Ное 2009, 0:18

почти винаги се навирва колата след смяна на амортесиори, някои след време улягват,но това е положението.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 05 Ное 2009, 0:57

Нормално е колега ,както казаха колегите ,по добрия вариянт са били Закс като фирма ,за тази нямам наблюдения .Добре дошъл в клуба :yes:
Нищо лично ,Просто бизнес !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 05 Ное 2009, 13:12

Каяба са много добра фирма- по-добра от Закс, ? е да не попаднете на менте! Японците са ненадминати в качеството....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 05 Ное 2009, 16:28

КОЛЕГААААА абе какаъв по дълъг амортисор бре :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: ти в час ли си разликата е точно 3 мм в двата вида тва да не е джип а и проблема за височината идва само от пружината ,амортисора нема как да ти опане пружината , стига говорихте глупост :|

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 05 Ное 2009, 19:32

miroalpina написа:КОЛЕГААААА абе какаъв по дълъг амортисор бре :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: ти в час ли си разликата е точно 3 мм в двата вида тва да не е джип а и проблема за височината идва само от пружината ,амортисора нема как да ти опане пружината , стига говорихте глупост :|

Не не съм в час отдавна, а съм в голямото междучасие :mhihi: :mhihi: :mhihi: Да вади и да мери... разлика ще има (случвало ми се е, на друг автомобил)... и това е технологична грешка на отстоянието до леглото/чашката на пружината, той пружини не е писал, че сменя ;) Пък ебали ги и в китайските ментетата :winky:

Назад към E39