Смяна на обелена лайсна над номера

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Смяна на обелена лайсна над номера

Мнение от benzinoo » 26 Юли 2009, 10:59

Някой знае ли какво точно трябва да сваля, че да подменя тази лайсна? Защото моята е мноооого обелена, паднало е металното фолио и се вижда много гадна жълта пластмаса и съм си поръчал нова която би трябвало да взема утре .Надявам се да не трябва да свалям цялата броня :roll: .
схемате е
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=15
номер 4 се пада .
А между другото за п-образното уплътнение около предния прозорец искам да посъветвам всеки чиято кола е малко старичка :uups: като моята и се е напукало да го сменя наистина не е чак толкова лесно ако незнаеш точно как да го направиш тоест да махнеш старото при което може да се счупи стъклото.Но пък голяма разлика във вида неможе да се каже,че е на кусур години колата :) .Говоря най-вече за армировката отгоре, отстрани при мен всичката гума се беше изпекла и падна с ръка като го издърпах. Начи съвета ми е в горните ъгли, където са лайсните на тавана за допълнителен багаж да се махнат , при което се открива повече място. След това мнооого внимателно да се изчегърка в ъглите там е най-деликатната работа. Трябва да излезе алумиевата армировка. Аз лично като махнах повечето гума около нея търсих от коя страна е по хлабаво (левия или десния горен ъгъл) при мен беше откъм мястото на пътника та разклатих я доста пъти докато стане по свободна армировката и с върха на отверката забодох колкото се може под стъклото като много внимавах естествено трябва да се получи едно с-ово движение защото все пак е подпахнато уплътнението под стъклоъо и веднъж щом е изкарана едната страна само се дърпа и пада цялото.Това е .Успех!

Назад към E39