датчика за горивото се ебава. моля за съвет.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
датчика за горивото се ебава. моля за съвет.
здравейте колеги и почитатели на марката. таа проблема е следния: датчика за горивото на таблото си прави каквото си иска. лампата свети постоянно когато вътре в резервоара има под 20 литра гориво. като напълниш резервоара до горе, стрелката не мърда над 30литра и общо взето цялата система е много смотана понеже никога не знам колко гориво имам в резервоара. а това води до страшни неудобства, не искам да споменавам че дори може да ти се случи колата да те остави някаде на път поради това, че никога не знаеш колко гориво имаш вътре. ако може някакви съвети към кого да се обърна и на какво да обърна внимание понеже наистина нямам никаква представа.
Благодаря!
Благодаря!
Според мен проблема е в нивомера , който се намира в резервоара. Има една платка , по която се отбелязва , колко гориво има и може да се е износила. Ако проблема се окаже в нея , единия вариант е да извадиш нивомера и да издърпаш пластинката , която се плъзга по платката по към нея , за да прави по хубав и точен контакт и да може да отчита , а другия е да си вземеш нова , но доколкото знам не се продава като отделна част , а всичко в комплект.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
При мен този проблем изчезна http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=103709
Не знам обаче, дали е заради смяната на километража или е от свалянето на задната седалка, но определено проблема няма общо с нивомера в резервоара.
Свали си задната седалка и огледай мнооого внимателно кабелите отдолу като за начало.
Имам някакви малки съмнения относно бърникането из колата с ментаци диагностици, като BMW CarSoft, които могат да разбъркат алгоритъма на таблото и от там да стават тези мизерии.
Скоро някой да ти е правил диагностика?
Не знам обаче, дали е заради смяната на километража или е от свалянето на задната седалка, но определено проблема няма общо с нивомера в резервоара.
Свали си задната седалка и огледай мнооого внимателно кабелите отдолу като за начало.
Имам някакви малки съмнения относно бърникането из колата с ментаци диагностици, като BMW CarSoft, които могат да разбъркат алгоритъма на таблото и от там да стават тези мизерии.
Скоро някой да ти е правил диагностика?
- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
ами колата не съм я карал никаде на диагностики или такива работи. ще отворя резервоара ще прегледам всички варианти пък де да видим какво ще стане
5 мнения
• Страница 1 от 1