отключване на табло и корекция на разходомер
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: i7
отключване на табло и корекция на разходомер
Здравейте!
Някой има ли идея как да се отключат функциите на таблото. Защото ми дава на повечето от тях (след 3тата) че са LOCKED и ми дава да въвеждам число до 42 или нещо такова.
Искам и да достигна до функцията за корекция на разхода. Но и нея не знам точно как мога да я настроя. Казаха ми, че било някакъв коефициент, спрямо измереният такъв.
Благодаря предварително, ако някой има идея!
Някой има ли идея как да се отключат функциите на таблото. Защото ми дава на повечето от тях (след 3тата) че са LOCKED и ми дава да въвеждам число до 42 или нещо такова.
Искам и да достигна до функцията за корекция на разхода. Но и нея не знам точно как мога да я настроя. Казаха ми, че било някакъв коефициент, спрямо измереният такъв.
Благодаря предварително, ако някой има идея!

- varosi
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря много за инфото! Успях да отключа борд компа. Но това за засичане на разхода трябва да се направи, като предварително се настрои коефициента на 1.0. Защото иначе той ще коригира показанията на борд компа преди коригирането.

- varosi
- кандидат ентусиаст
-
Ами ако в меню 20 по време на измерването коефициентът е различен от 1.0, тогава борд компютърът ще ти показва коригиран разход, а не базовият. В меню 5.0 мисля че дава базовият разход, от който се изхожда в последствие.
Например, ако сега както си го коригирал, опиташ пак същата последователност, вече борд компютърът ще ти показва други показания.
Например, ако сега както си го коригирал, опиташ пак същата последователност, вече борд компютърът ще ти показва други показания.

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
varosi написа:Ами ако в меню 20 по време на измерването коефициентът е различен от 1.0, тогава борд компютърът ще ти показва коригиран разход, а не базовият. В меню 5.0 мисля че дава базовият разход, от който се изхожда в последствие.
В меню 5 ти показва базата на която се изчислява оставащият пробег с наличното гориво. Това фактически ти е разхода за последните няколко километра. Иначе за коефициента май си прав... В четвъртък ще пътувам и ще пробвам някой работи да ви кажа със сигурност.
7 мнения
• Страница 1 от 1